Karéta api Harina

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Harina
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas éksekutip-bisnis
Status Beroperasi
Lokal Daop 2 Bandung
Stasion terminus Stasion Bandung
Stasion Surabaya Pasarturi
Operasi
Pamilik PT KAI
Operator Daérah Operasi II Bandung
Karakter ngurilingan jalan pantura
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data teknis
Lébar sepur 1.067 mm
Titik pangluhurna +709 (Bandung)

Karéta api Harina nyaéta karéta api anu ngahubungkeun Bandung jeung Surabaya via Semarang.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 2 Bandung.[1] Rute Karéta api Harina béda jeung karéta nu séjénna nu ngalayanan Bandung - Surabaya, ti Bandung, ka Purwakarta, di Cikampék, lokomotipna pindah posisi, ka Cirebon, Semarang, Cepu, Bojonegoro, nepi ka Surabaya Pasarturi.[1]

Karéta ieu téh neruskeun tugasna Karéta api Mahésa anu ngalayanan rute Bandung - Semarang Tawang nu kelasna éksekutip-bisnis.[1] Tapi rute na béda, ti Bandung, ka Tasikmalaya, Kroya, terus lokomotipna pindah posisi, ka Purwokerto, Prupuk, Slawi, nepi ka Semarang Tawang.[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Spesifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC201, CC203, CC206
  • 4 karéta éksekutip (K1 BD)
  • 3 karéta bisnis (K2 BD)
  • 1 karéta makan pembangkit (KM1/M1/KMP2 BD)
  • 1 karéta aling-aling (B)[1]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Harina berangkat di Bandung peuting, nepi ka Surabaya Pasarturi isuk-isuk, jeung sabalikna.[1] Jadwal nu leuwih lengkepna, tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Saacan taun 2013, aya jadwal KA Harina Pagi, tapi okupansina minim (kurang ti 60%), jadi KA Harina Pagi dihijikeun jeung KA Harina (malam) jadi KA Harina.[1] Rutena ogé diperpanjang nepi ka Surabaya Pasarturi.[1]

Insidén[édit | édit sumber]

  • Dina tanggal 21 Oktober 2010, Karéta api Harina beunang urug di Jatiluhur, Purwakarta, tabuh 05.00.[2] Euweuh korban jiwa, tapi perjalanan karéta kahambat lantaran posisi lokomotif jeung gerbongna ngahalangan rél.[2]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta rute Bandung-Surabaya

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j Informasi dan jadwal KA Harina (id) diakses tanggal 27 Desember 2015
  2. a b Kompas: KA Harina Anjlok di Jatiluhur (id) diakses tanggal 27 Desember 2015

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI

Jreast e257 door.jpg