Kota Semarang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Semarang)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kota Semarang
Kota Semarang
Kota Semarang
Ségel resmi Kota Semarang
Ségel
Nami panggilan: 
Kota Lumpia
Lokasi di Jawa Tengah
Lokasi di Jawa Tengah
Kota Semarang is located in Kota Semarang
Kota Semarang
Kota Semarang
Lokasi di Kota Semarang, Jawa jeung Indonésia
Kota Semarang is located in Jawa
Kota Semarang
Kota Semarang
Lokasi di Kota Semarang, Jawa jeung Indonésia
Kota Semarang is located in Indonésia
Kota Semarang
Kota Semarang
Lokasi di Kota Semarang, Jawa jeung Indonésia
Koordinat: 6°58′S 110°25′E / 6.967°S 110.417°E / -6.967; 110.417
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
RégionJawa
Propinsi Jawa Tengah
Pamaréntahan
 • WalikotaHendrar Prihadi
 • Wakil WalikotaHevearita Gunaryanti Rahayu
Lega
 • Kota373,78 km2 (14,432 sq mi)
Luhurna
4 m (13 ft)
Pangeusi
 (2010)
 • Kota1.555.984
 • Kapadetan4.2×10−5/km2 (0.00.011/sq mi)
 • Métro
3.183.516
Zona wanciUTC+7 (WIB)
Kode aréa024
Kacamatan16
Désa/Kalurahan177
Ramatlokasemarangkota.go.id

Kota Semarang nyaéta ibukota Propinsi Jawa Tengah.

 t·s·é 
Kabupatén jeung Kotamadya di Propinsi Jawa Tengah
Lambang Propinsi Jawa Tengah

Kabupaten: Banjarnegara | Banyumas | Batang | Blora | Boyolali | Brebes | Cilacap | Demak | Grobogan | Jepara | Karanganyar | Kebumén | Kendal | Klatén | Kudus | Magelang | Pati | Pekalongan | Pemalang | Purbalingga | Purworejo | Rembang | Semarang | Sragén | Sukoharjo | Tegal | Temanggung | Wonogiri | Wonosobo

Kota (kotamadya): Magelang | Pekalongan | Salatiga | Semarang | Surakarta | Tegal

Baca ogé daptar kabupatén jeung kotamadya di Indonésia


 

Kota Semarang, Jawa Tengah

Kacamatan: Banyumanik | Candisari | Gajahmungkur | Gayamsari | Genuk | Gunungpati | Mijen | Ngaliyan | Pedurungan | Semarang Barat | Semarang Selatan | Semarang Tengah | Semarang Timur | Semarang Utara | Tembalang | Tugu

Koordinat: 6°58′S 110°25′E / 6.967°S 110.417°E / -6.967; 110.417