Kabupatén Cilacap

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Kabupatén Cilacap
Lambang kabupaten cilacap.jpg

Lambang Kabupatén Cilacap
{{{foto}}}

{{{caption}}}
Locator kabupaten cilacap.gif

Peta lokasi Kabupatén Cilacap
Motto ---
Propinsi Jawa Tengah
Ibukota Cilacap
Lega Wilayah 2.124,47 km²
Kordinat ---
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1.800.474 jiwa
jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
24
15 désa, 269 kalurahan
Dasar hukum ---
Tanggal ---
Bupati ---
{{{kapala daerah1}}} {{{nami kapala daerah1}}}
Kode aréa ---
DAU Rp. ---

Ramatloka: situs resmi

Kabupatén Cilacap mangrupa salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Ibukotana nyaéta Cilacap.[1]

Kabupaten Cilacap perenahna di wates Propinsi Jawa Barat (Sunda) jeung Jawa Tengah.[2] Malahan sawaréh daérah Jawa Tengah kabudayaanna milu ka Jawa Barat, taya lian Kacamatan Wanareja, Dayeuhluhur jeung Majenang.[2]

Ibing Jaipong Calung Banyumasan kaasup ciri mandiri seni ti Kabupatén Cilacap.[2] Tayalian Susilo Sudarman (Alm) nu ngokojoanna kasenian asli Banyumas ieu, mangsa ngadegkeun Serulingma akronim tina Seruan Eling Banyumas.[2]

Geograpi[édit | édit sumber]

Sajarah[édit | édit sumber]

Budaya[édit | édit sumber]

Cilacap mibanda dua budaya, nyaéta budaya Sunda jeung budaya jawa

Gambar:Sedekahketupat.jpg

Sidekah Kupat, salah sahiji budaya tinggalan karuhun Sunda anu masih dijalankeun ku urang Sunda Dayeuhluhur.

Kacamatan[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Permendagri RI No. 56 Tahun 2015 tentang Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan (Jawa Tengah)
  2. a b c d Keaneka Ragaman Seni Tari. 2012. ISBN 9789796909346. 


 

Kabupatén Cilacap, Jawa Tengah

Kacamatan: Adipala | Bantarsari | Binangun | Cilacap Selatan | Cilacap Tengah | Cilacap Utara | Cimanggu | Cipari | Dayeuhluhur | Gandrungmangu | Jeruklegi | Kampung Laut | Karangpucung | Kawunganten | Kedungreja | Kesugihan | Kroya | Majenang | Maos | Nusawungu | Patimuan | Sampang | Sidareja | Wanareja

 t·s·é 
Kabupatén jeung Kotamadya di Propinsi Jawa Tengah
Lambang Propinsi Jawa Tengah

Kabupaten: Banjarnegara | Banyumas | Batang | Blora | Boyolali | Brebes | Cilacap | Demak | Grobogan | Jepara | Karanganyar | Kebumén | Kendal | Klatén | Kudus | Magelang | Pati | Pekalongan | Pemalang | Purbalingga | Purworejo | Rembang | Semarang | Sragén | Sukoharjo | Tegal | Temanggung | Wonogiri | Wonosobo

Kota (kotamadya): Magelang | Pekalongan | Salatiga | Semarang | Surakarta | Tegal

Baca ogé daptar kabupatén jeung kotamadya di Indonésia