Bupati

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Bupati (ti basa Sansekerta: bhûpati, "raja dunya"), dina konteks Otonomi Daérah di Indonésia mangrupa Kapala Daérah Kabupatén. Hiji Bupati sajajar jeung Walikota, nyaéta salaku Kapala Daérah Kota. Bupati boga tugas jeung wewenang mingpin payelenggaraan daérah dumasar kana kawijakan nu ditetepkeun babarengan jeung DPRD Kabupatén. Bupati dipilih minangka hiji pasangan sacara langsung ku rayat di Kabupatén satempat. Bupati mangrupa jabatan politis (sabab diusulkeun ku partéy politik), lain Pagawé Nagri Sipil.

Saméméh taun 1945, gelar bupati sabenarna ukur dipaké di pulo Jawa, Madura jeung Bali ogé meureun, tapi sanggeus taun 1945 dipaké di kabupatén sakuliah wilayah Indonésia.

Tempo Ogé[édit | édit sumber]