Kabupatén Demak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kabupatén Demak
80px

Lambang Kabupatén Demak
Locator kabupaten demak.gif

Peta lokasi Kabupatén Demak
Motto -
Propinsi Jawa Tengah
Ibukota Demak
Lega Wilayah 897,43 km²
Kordinat -
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1.028.000 (2003)
1.145 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
14
-
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal -
Bupati Drs. Tafta Zani, MM.
Kode area telepon 0291
DAU Rp. 280.831.000.000

Situs web resmi: -

Kabupatén Demak, nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotana nyaéta Demak. Kabupatén ieu wawatesan jeung Laut Jawa di beulah kulon, Kabupatén Jepara di beulah kalér, Kabupatén Kudus di wétan, Kabupatén Grobogan di wétan kidul, sarta Kota Semarang jeung Kabupatén Semarang di beulah kuloneunnana.

Géografi[édit | édit sumber]

Kabupatén Demak aya di wétaneun Kota Semarang. Ibukota kabupatén Demak aya kurang leuwih 25 km wétaneun Semarang. Demak diliwatan ku jalan nagara (pantura) nu ngahubungkeun Jakarta-Semarang-Surabaya-Banyuwangi.

Sabagian gedé wilayahna mangrupa dataran handap. Sababaraha walungan ngalir di Demak di antarana: Kali Tuntang, Kali Buyaran, jeung nu panggedéna Kali Sérang nu ngawatesan Kabupatén Demak jeung Kabupatén Kudus jeung Jepara.

Kabupatén Demak miboga basisir sapanjang 34,1 Km, ngampar di 13 désa nyaéta Désa Sriwulan, Bedono, Timbulsloko jeung Surodadi (Kacamatan Sayung), terus Désa Tambakbulusan Kacamatan Karangtengah, Désa Morodemak, Purworejo jeung Désa Betahwalang (kacamatan Bonang) satuluyna Désa Wedung, Berahankulon, Berahanwetan, Wedung jeung Babalan (Kacamatan Wedung). Sapanjang basisir Demak tuwuh vegetasi mangrove nu legana kurang leuwih 476 Ha

Babagian administratif[édit | édit sumber]

Kabupatén Demak ngawengku 14 kacamatan, nu kabagi deui kana sajumlah désa jeung kalurahan. Puseur pamaréntahannana aya di Kacamatan Demak.

 t·s·é 
Kabupatén jeung Kotamadya di Propinsi Jawa Tengah
Lambang Propinsi Jawa Tengah

Kabupaten: Banjarnegara | Banyumas | Batang | Blora | Boyolali | Brebes | Cilacap | Demak | Grobogan | Jepara | Karanganyar | Kebumén | Kendal | Klatén | Kudus | Magelang | Pati | Pekalongan | Pemalang | Purbalingga | Purworejo | Rembang | Semarang | Sragén | Sukoharjo | Tegal | Temanggung | Wonogiri | Wonosobo

Kota (kotamadya): Magelang | Pekalongan | Salatiga | Semarang | Surakarta | Tegal

Baca ogé daptar kabupatén jeung kotamadya di Indonésia


 

Kabupatén Demak, Jawa Tengah

Kacamatan: Bonang | Demak | Démpét | Gajah | Guntur | Karanganyar | Karangawen | Karangtengah | Kebonagung | Mijén | Mranggén | Sayung | Wedung | Wonosalam


Flag of Indonesia.svg