Kabupatén Banjarnegara

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kabupatén Banjarnegara
Lambang Kabupaten Banjarnegara.gif

Lambang Kabupatén Banjarnegara
{{{foto}}}

{{{caption}}}
Locator kabupaten banjarnegara.gif

Peta lokasi Kabupatén Banjarnegara
Motto Wani Memetri Rahayuning Praja
Propinsi Jawa Tengah
Ibukota Banjarnegara
Lega Wilayah 1,064,52 km² / 106,970,99 Ha
Kordinat 7°12' - 7°31' LK & 2°31' - 30°8' BW
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
+/- 863.000 jiwa (2003)
jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
20
273 désa, 5 kalurahan
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal -
Bupati H. Djasri
{{{kapala daerah1}}} {{{nami kapala daerah1}}}
Kode aréa 0286
DAU Rp. -

Ramatloka: www.banjarnegara.go.id

kabupatén Banjarnegara mangrupa salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Ibukotana nyaéta Banjarnegara. Kabupatén ieu diwatesan ku Kabupatén Pekalongan di beulah kalér; Kabupatén Wonosobo di beulah wétan, Kabupatén Kebumén di beulah kidul, sarta Kabupatén Purbalingga di beulah kuloneunnana. Kabupatén Banjarnegara ngawengku 20 kacamatan, 273 désa jeung 5 kalurahan. Pusat pamaréntahannana di Kacamatan Banjarnegara.

 t·s·é 
Kabupatén Banjarnegara, Jawa Tengah
Lambang Kabupatèn Banjarnegara

Kecamatan: Banjarmangu | Banjarnegara | Batur | Bawang | Kalibeninng | Karangkobar | Madukara | Mandiraja | Pagentan | Pagedongan | Pandanarum | Pejawaran | Punggelan | Purwanegara | Purworejo Klampok | Rakit | Sigaluh | Susukan | Wanadadi | Wanayasa

 t·s·é 
Kabupatén jeung Kotamadya di Propinsi Jawa Tengah
Lambang Propinsi Jawa Tengah

Kabupaten: Banjarnegara | Banyumas | Batang | Blora | Boyolali | Brebes | Cilacap | Demak | Grobogan | Jepara | Karanganyar | Kebumén | Kendal | Klatén | Kudus | Magelang | Pati | Pekalongan | Pemalang | Purbalingga | Purworejo | Rembang | Semarang | Sragén | Sukoharjo | Tegal | Temanggung | Wonogiri | Wonosobo

Kota (kotamadya): Magelang | Pekalongan | Salatiga | Semarang | Surakarta | Tegal

Baca ogé daptar kabupatén jeung kotamadya di Indonésia