Stasion Surabaya Pasarturi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Stasion Surabaya Pasarturi
Pasar Turi Station platform.JPG
Lokasi
Propinsi Jawa Wétan
Kota Surabaya
Kacamatan Bubutan
Alamat Jalan Semarang No. 1
Kodeu pos 60172
Sejarah
Taun dibuka 1903
Ngaran saméméhna Stasion Soerabaja NIS
Informasi Séjén
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Kaluhuran +1 m
Layanan Tingali di handap

Stasion Surabaya Pasarturi nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Bubutan, Gundih, Surabaya.[1] Stasion anu dioperasikeun ku Daérah Operasi VIII Surabaya ieu téh mimitina diwangun ku NIS/Nederlands Indische-Spoorweg Maatschapiij (pausahaan karéta api swasta Hindia Walanda), lain SS/Staatsspoorwegen (pausahaan karéta api nagara Hindia Walanda).[1]

Stasion ieu minangka tempat kaberangkatan pikeun karéta api anu ngaliwatan jalur kalér.[1] Sedengkeun pikeun karéta api anu ngaliwatan jalur kidul jeung wétan mah dilayanan ku Stasion Surabaya Gubeng.[1] Stasion ieu disebut pasar turi lantaran baheula di sekitar stasion ieu loba anu dagang kembang turi, kembang anu dijadikeun lalapan.[1] Ti mimiti Séptémber 2014, stasion ieu jadi titik pangwétanna pikeun jalur ganda pantura.[1] Stasion ieu miboga 7 jalur.[1]

Layanan karéta api [2][édit | édit sumber]

Suasana di Stasion Pasar Turi

Kelas Éksekutip[édit | édit sumber]

Kelas campuran (Éksekutip-Bisnis)[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC plus[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

Komuter ékonomi[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Panduan Wisata: Lebih dekat dengan stasiun Surabaya Pasar Turi (id) diakses tanggal 2 Maret 2016
  2. Utiket.com: Ke stasiun Pasar Turi (id) diakses tanggal 2 Maret 2016
Jalur karéta api Kandangan-Surabaya Pasarturi
Stasion saméméhna:
Stasion Tandes
Stasion saenggeusna:
-
Jalur karéta api Surabaya Gubeng-Surabaya Pasarturi
Stasion saméméhna:
Stasion Surabaya Gubeng
Stasion saenggeusna:
-
Jalur karéta api Surabaya Pasarturi-Kalimas
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Mesigit


Batutulis Station.jpg