Stasion Surabaya Pasarturi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Surabaya Pasarturi
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun SBI.png
  • Singgetan: SBI
  • Nomor: 4500
Stasiun Surabaya Pasarturi pada malam hari.jpg
Stasion Surabaya Pasarturi dina poé péuting
Lokasi
PropinsiJawa Wétan
KotaSurabaya
KacamatanBubutan
AlamatJalan Semarang No. 1
Kodeu pos60172
Sajarah
Dibuka1903
Ngaran saméméhnaStasiun Soerabaja NIS
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi VIII Surabaya
Kelas stasion[1]I
Tingkat kaluhuran+1 m
LayananTingali di handap
Karéta api Jayabaya keur nungguan dimangkatkeun deui ti Stasion Surabaya Pasarturi nuju ka Stasion Malang

Stasion Surabaya Pasarturi nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Bubutan, Gundih, Surabaya.[2] Stasion anu dioperasikeun ku Daérah Operasi VIII Surabaya ieu téh mimitina diwangun ku NIS/Nederlands Indische-Spoorweg Maatschapiij (pausahaan karéta api swasta Hindia Walanda), lain SS/Staatsspoorwegen (pausahaan karéta api nagara Hindia Walanda).[2]

Stasion ieu minangka tempat kaberangkatan pikeun karéta api anu ngaliwatan jalur kalér.[2] Sedengkeun pikeun karéta api anu ngaliwatan jalur kidul jeung wétan mah dilayanan ku Stasion Surabaya Gubeng.[2] Stasion ieu disebut pasar turi lantaran baheula di sekitar stasion ieu loba anu dagang kembang turi, kembang anu dijadikeun lalapan.[2] Ti mimiti Séptémber 2014, stasion ieu jadi titik pangwétanna pikeun jalur ganda pantura.[2] Stasion ieu miboga 7 jalur.[2]

Layanan karéta api [3][édit | édit sumber]

Suasana di Stasion Pasar Turi

Kelas Éksekutip[édit | édit sumber]

Kelas campuran (Éksekutip-Bisnis jeung Éksekutip-Ékonomi AC Prémium)[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC plus[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

Komuter ékonomi[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. a b c d e f g Panduan Wisata: Lebih dekat dengan stasiun Surabaya Pasar Turi (id) diakses tanggal 2 Maret 2016
  3. Utiket.com: Ke stasiun Pasar Turi (id) diakses tanggal 2 Maret 2016
Jalur karéta api Kandangan-Surabaya Pasarturi
Stasion saméméhna:
Stasion Tandes
Stasion saenggeusna:
-
Jalur karéta api Surabaya Gubeng-Surabaya Pasarturi
Stasion saméméhna:
Stasion Surabaya Gubeng
Stasion saenggeusna:
-
Jalur karéta api Surabaya Pasarturi-Kalimas
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Mesigit


Stasiun Selatan Bandung.jpg