Stasion Surabaya Pasarturi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Stasion Surabaya Pasarturi
Pasar Turi Station platform.JPG
Lokasi
location map
Propinsi Jawa Wétan
Kota Surabaya
Kacamatan Bubutan
Alamat Jalan Semarang No. 1
Kodeu pos 60172
Sejarah
Taun dibuka 1903
Ngaran saméméhna Stasion Soerabaja NIS
Informasi Séjén
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Kaluhuran +1 m
Layanan Tingali di handap

Stasion Surabaya Pasarturi nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Bubutan, Gundih, Surabaya.[1] Stasion anu dioperasikeun ku Daérah Operasi VIII Surabaya ieu téh mimitina diwangun ku NIS/Nederlands Indische-Spoorweg Maatschapiij (pausahaan karéta api swasta Hindia Walanda), lain SS/Staatsspoorwegen (pausahaan karéta api nagara Hindia Walanda).[1]

Stasion ieu minangka tempat kaberangkatan pikeun karéta api anu ngaliwatan jalur kalér.[1] Sedengkeun pikeun karéta api anu ngaliwatan jalur kidul jeung wétan mah dilayanan ku Stasion Surabaya Gubeng.[1] Stasion ieu disebut pasar turi lantaran baheula di sekitar stasion ieu loba anu dagang kembang turi, kembang anu dijadikeun lalapan.[1] Ti mimiti Séptémber 2014, stasion ieu jadi titik pangwétanna pikeun jalur ganda pantura.[1] Stasion ieu miboga 7 jalur.[1]

Layanan karéta api [2][édit | édit sumber]

Suasana di Stasion Pasar Turi

Kelas Éksekutip[édit | édit sumber]

Kelas campuran (Éksekutip-Bisnis)[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC plus[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

Komuter ékonomi[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Panduan Wisata: Lebih dekat dengan stasiun Surabaya Pasar Turi (id) diakses tanggal 2 Maret 2016
  2. Utiket.com: Ke stasiun Pasar Turi (id) diakses tanggal 2 Maret 2016
Jalur karéta api Kandangan-Surabaya Pasarturi
Stasion saméméhna:
Stasion Tandes
Stasion saenggeusna:
-
Jalur karéta api Surabaya Gubeng-Surabaya Pasarturi
Stasion saméméhna:
Stasion Surabaya Gubeng
Stasion saenggeusna:
-
Jalur karéta api Surabaya Pasarturi-Kalimas
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Mesigit


Batutulis Station.jpg