Karéta api Argo Bromo Anggrék

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Argo Bromo Anggrék
Surabaya Pasarturi-Gambir PP.
Argo Bromo Anggrek.jpg
Karéta api Argo Bromo Anggrék
Informasi
Sistem Karéta api éksprés
Kelas Éksekutip argo
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Gambir
Stasion Surabaya Pasarturi
Operasi
Dibuka 1995
Pamilik Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Lokomotip CC203, CC206
Data téknis
Lébar sepur 1.067 mm
Listrik -
Kacepatan operasi 70-120 km/jam
Titik pangluhurna ?

Karéta api Argo Bromo Anggrék nyaéta karéta api éksprés kelas éksekutip argo (K1) anu ngalayanan rute Stasion Gambir - Stasion Surabaya Pasarturi.[1] Karéta ieu mangrupa karéta éksprés panggancangna di Indonésia, lantaran karéta ieu diheulakeun lamun aya pasilangan/pasusulan.[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Karéta api Argo Bromo Anggrék ngan eureun di sababaraha stasion, nyaéta:

Spesifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC206
  • 9 karéta éksekutip argo (K1)
  • 1 karéta pembangkit (P)
  • 1 karéta makan (M)
  • 1 karéta bagasi (B)[1]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Argo Bromo Anggrék dijalankeun 4 kali, beurang jeung peuting.[1] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Insidén[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta Api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Informasi dan jadwal KA Argo Bromo Anggrek (id) diakses tanggal 29 Desember 2015
  2. a b c Okezone.com: Kecelakaan Kereta di Subang, Dua Jalur Tak Bisa Dilintasi (id) diakses tanggal 29 Desember 2015

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia


Jreast e257 door.jpg