Karéta api Argo Bromo Anggrék

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Argo Bromo Anggrék
Surabaya Pasarturi-Gambir PP.
KA Argo Bromo Anggrek Stainless Steel.jpg
Karéta api Argo Bromo Anggrék nu tos maké rangkaian Stainless Steel
Informasi
Sistem Karéta api éksprés
Kelas Éksekutip argo
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Gambir
Stasion Surabaya Pasarturi
Operasi
Dibuka 1995
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Lokomotip CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Listrik -
Gancangna operasional 70-120 km/jam
Titik pangluhurna ?

Karéta api Argo Bromo Anggrék nyaéta karéta api éksprés kelas éksekutip argo (K1) anu ngalayanan rute Stasion Gambir - Stasion Surabaya Pasarturi.[1] Karéta ieu mangrupa karéta éksprés panggancangna di Indonésia, lantaran karéta ieu diheulakeun lamun aya pasilangan/pasusulan.[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Karéta api Argo Bromo Anggrék ngan eureun di sababaraha stasion, nyaéta:

Spesifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC206
  • 9 karéta éksekutip argo (K1)
  • 1 karéta pembangkit (P)
  • 1 karéta makan (M)
  • 1 karéta bagasi (B)[1]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Argo Bromo Anggrék dijalankeun 4 kali, beurang jeung peuting.[1] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Insidén[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta Api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Informasi dan jadwal KA Argo Bromo Anggrek (id) diakses tanggal 29 Desember 2015
  2. a b c Okezone.com: Kecelakaan Kereta di Subang, Dua Jalur Tak Bisa Dilintasi (id) diakses tanggal 29 Desember 2015

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia


KA Galunggung Nagreg.jpg