Karéta api Argo Sindoro

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Argo Sindoro
Semarang Tawang-Gambir
KA Argo Sindoro rangkaian eks Argo Bromo Anggrek Secara Reguler.jpg
KA Argo Sindoro maké rangkéan eks Argo Bromo Anggrék sacara réguler
Informasi
Sistem Karéta api Éksprés
Kelas Éksekutip argo
Status Beroperasi
Lokal Daop 4 Semarang
Stasion terminus Stasion Semarang Tawang
Stasion Gambir
Jumlah stasion 5-6
Operasi
Dibuka 2001
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi IV Semarang
Lokomotip CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-100 km/jam

Karéta api Argo Sindoro nyaéta karéta api kelas éksekutip argo (K1) anu ngalayanan rute Stasion Gambir-Stasion Semarang Tawang.[1] Rute ieu ogé dilayanan ku Karéta api Argo Muria.[1] Karéta ieu asalna KA Argo Muria I.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi IV Semarang.[1]

Asal usul ngaran[édit | édit sumber]

Argo Sindoro diwangun ku dua kecap, nyaéta "Argo" jeung "Sindoro".[1] "Argo" mangrupa brand image PT KAI pikeun karéta kelas éksekutip, samentara "Sindoro" mangrupa ngaran gunung nu perenahna di Kabupatén Temanggung, Jawa Tengah.[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC206
  • 7-9 karéta éksekutip (K1)
  • 1 karéta makan (M1)
  • 1 karéta pembangkit (P)

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Argo Sindoro diberangkatkeun di Semarang Tawang isuk-isuk, nepi ka Gambir béurang. Berangkat deui ti Gambir sontén, nepi di Semarang Tawang péuting. Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Informasi dan jadwal Kereta api Argo Sindoro (id) diakses tanggal 3 Januari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI


KA Galunggung Nagreg.jpg