Stasion Cipunegara

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cipunegara

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CRA.png
  • Singgetan: CRA
  • Nomor: 0909
Cipunegara sta 120402-0456.jpg
Stasion Cipunegara, 2012
LokasiKiarasari, Compréng, Subang, Jawa Kulon, 41257
Indonésia
Luhur+21 m
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Letak ti pangkalkm 131+554 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya[1]
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung
Jumlah jalur4 (jalur 2 dan 3: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Ngan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Lokasi dina peta
Rohangan panumpang, 2010

Stasion Cipunegara (CRA) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Kiarasari, Compréng, Subang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +21 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Sanajan diaranan Cipunegara, stasion ieu perenahna lain di Kacamatan Cipunagara, tapi di wétaneunana. Stasion ieu ogé teu jauh ti Walungan Cipunagara.

Insidén[édit | édit sumber]

Di tanggal 11 Nopémber 2015, karéta api Argo Bromo Anggrék nabrak mobil box di palintasan anu euweuh palangan. Ku sabab kitu, lokomotipna anjlok sarta kaluar tina nalika rék asup Stasion Cipunegara. Kajadian ieu ngabalukarkeun babaraha lalampahan karéta api kaganggu.[3]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Salam, Bram. "Usai tabrak truk, KA Argo Bromo anjlok di Cipunagara Subang | merdeka.com" (dalam bahasa en). merdeka.com. https://www.merdeka.com/peristiwa/usai-tabrak-truk-ka-argo-bromo-anjlok-di-cipunagara-subang.html. Diakses pada 2018-05-04 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
Stasion saméméhna:
Stasion Pegadén Baru
Stasion saenggeusna:
Stasion Haurgeulis

Koordinat: 6°27′19″S 107°52′58″E / 6.45528°S 107.88278°E / -6.45528; 107.88278