Stasion Prupuk

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Prupuk
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun PPK.png
  • Singgetan: PPK
  • Nomor: 2101
Stasiun Prupuk 2019.jpg
Stasion Prupuk, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténTegal
KacamatanMargasari
DésaPrupuk Utara
AlamatJalan Raya Prupuk Utara
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+36 m
Perenahna[2]
LayananSawunggalih, Kamandaka, Joglosemarkerto, Kutojaya Utara, Jayakarta Prémium, sarta Purwosari Tambahan (arah Jakarta)
Pamesenan tikétSistem tikét online, ngalayanan pamesenan langsung sarta parobahan kaberangkatan di lokét. Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in pikeun nyitak boarding pass
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur6
  • Jalur 2: sepur lurus jalur ganda arah Purwokerto
  • Jalur 3: sepur lurus jalur ganda arah Cirebon-Jakarta
  • Jalur 4: sepur lurus jalur tunggal arah Slawi-Tegal
Jumlah péron3

Stasion Prupuk (PPK) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Prupuk Utara, Margasari, Tegal. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +36 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu mangrupa stasion pangkalérna di Daop 5 Purwokerto.

Stasion ieu mangrupa titik tepung jalur karéta api Cirebon-Prupuk jeung Tegal-Prupuk. Ngan lokasi pacabanganna aya kira-kira 2 km ti stasion ieu.

Stasion ieu ngalayanan deui pamesenan tikét KA jarak jauh/manengah mimiti 1 Oktober 2018 sarta ngalayanan kaberangkatan jeung kedatangan panumpang KA jarak jauh/manengah nu tangtu mimiti 18 Oktober 2018.[3][4][5]

Layanan kereta api[édit | édit sumber]

Kelas campuran[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC prémium[édit | édit sumber]

Pasilangan, papasan, jeung pasusulan[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Liputan6.com. "Kembali Beroperasi, Ayo Cek Kereta yang Singgah di Stasiun Prupuk Tegal". liputan6.com. https://www.liputan6.com/regional/read/3671615/kembali-beroperasi-ayo-cek-kereta-yang-singgah-di-stasiun-prupuk-tegal. Diakses pada 2018-11-24 
  4. "Stasiun Prupuk Tegal akan Diaktifkan, Inilah Rangkaian KA yang akan Berhenti - Tribunnews.com" (dalam bahasa id-ID). Tribunnews.com. 2018-10-17. http://www.tribunnews.com/regional/2018/10/17/stasiun-prupuk-tegal-akan-diaktifkan-inilah-rangkaian-ka-yang-akan-berhenti. Diakses pada 2018-11-24 
  5. "Stasiun Prupuk Akan Diaktifkan Lagi". Suara Merdeka (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2018-11-24. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
Jalur karéta api Cirebon-Prupuk
Stasion saméméhna:
Stasion Songgom
Stasion saenggeusna:
-
Jalur karéta api Tegal-Prupuk
Stasion saméméhna:
Stasion Margasari
Stasion saenggeusna:
-
Jalur karéta api Prupuk-Kroya
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Linggapura


Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 7°07′19″S 108°59′06″E / 7.1219936°S 108.9851153°E / -7.1219936; 108.9851153