Karéta api Sawunggalih Utama

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Sawunggalih Utama
KA Sawunggalih Utama Stainless Steel dengan Lokomotif CC 206.jpg
KA Sawunggalih Utama geus maké rangkaian Stainless Steel
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Éksekutip-Prémium, Bisnis AC & Éksekutip-Bisnis AC
Status Beroperasi
Lokal Daop 5 Purwokerto
Stasion terminus Stasion Kutoarjo
Stasion Pasar Senén
Operasi
Dibuka 1977
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi V Purwokerto
Karakter Lintas pagunungan
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-90 km/jam
Titik pangluhurna +549 mdbs (Kranggan, Banyumas)

Karéta api Sawunggalih Utama nyaéta karéta api kelas éksekutip-prémium atawa Full Bisnis AC dina layanan karéta tambahan anu ngalayanan rute Stasion Kutoarjo - Stasion Pasar Senén.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi V Purwokerto.[1]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

Sawunggalih Utama nu maké Stainless Steel

  • Lokomotip CC206
  • 6 karéta ékonomi prémium (K3 18 KTA)
  • 2 karéta éksekutip (K1 18 KTA)
  • 1 karéta makan (M1 18 KTA)
  • 1 karéta pembangkit (P 18 KTA)
Sawunggalih Utama Bisnis tuluy keur Layanan Tambahan

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Sawunggalih Utama dijalankeun 4 kali dina sapoé, beurang jeung peuting.[2] Karéta anu indit ti Pasar Senén peuting jeung ti Kutoarjo isuk-isuk, éta karéta campuran.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api Kutojaya Utara

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Informasi KA Sawunggalih Utama (id) diakses tanggal 5 Februari 2016
  2. a b Jadwal KA Sawunggalih Utama (id) diakses tanggal 5 Februari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg