Stasion Pasar Senén

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Pasar Senén
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun PSE.png
  • Singgetan: PSE
  • Nomor: 0470
Papan Nama Stasiun Pasar Senen versi 2017.jpg
Stasion Pasar Senén dipoto ti jero karéta api Walahar Éksprés, 2019 sarta geus aya papan ngaran stasion panganyarna vérsi 2017
Lokasi
Propinsi DKI Jakarta
Kota Jakarta Pusat
Kacamatan Senén
Alamat Jalan Stasiun Senen No. 14
Kodeu pos 10410
Sajarah
Dibuka Maret 19, 1925; 94 kaliwat (1925-03-19)
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Tingkat kaluhuran +4,7 m
Layanan Karéta jarak jauh: Tingali di handap
KA Commuter Jabodetabék
Pelataran wétan
Suasana Stasion Pasar Senén taun 2019

Stasion Pasar Senén (PSE, +4,7 m) atawa Stasion Senén nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Kacamatan Senén, Jakarta Pusat, DKI Jakarta, Indonésia.[1] Stasion ieu ngalayanan karéta api bisnis jeung karéta api ékonomi jurusan Purwokerto, Kutoarjo, Yogyakarta, Semarang, Solo Balapan, Malang, jeung Surabaya.[1] Sedengkeun pikeun karéta api kelas éksekutip jeung kelas éksekutif-ékonomi AC plus new image dilayanan di Stasion Gambir (iwal ti Karéta api Gumarang).[1] Stasion ini diwangun ti taun 1916 jeung diresmikeun tanggal 19 Maret 1925.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Stasion Pasar Senén taun 1924

Awalna mah stasion Pasar Senén téh ngan saukur tempat paeureunan samentara pikeun karéta api jalur Batavia-Bekasi anu dibuka ti taun 1894 ku Bataviasche Ooster Spoorweg Maatschappij (BOS).[1] Lila-lila, panumpang anu naék karéta di stasion ieu beuki ngalobaan, jadi stasion Pasar Senén diwangun deui ku Staatspoorwegen (SS).[1]

Layanan karéta api panumpang[édit | édit sumber]

Stasion Pasar Senén ngalayanan karéta pikeun daérah Jawa Kulon, Jawa Tengah , Daérah Istiméwa Yogyakarta jeung Jawa Wétan.[1] Ieu sababaraha karéta anu dilayanan di Pasar Senén:[2]

Kelas Éksekutip jeung Bisnis[édit | édit sumber]

Kelas Éksekutif jeung Ékonomi Prémium berbodi Stainless Steel[édit | édit sumber]

Kelas Ékonomi Prémium Plus[édit | édit sumber]

Kelas Éksekutip jeung Ékonomi Ac plus non-PSO[édit | édit sumber]

Kelas Ékonomi AC PSO jeung Ékonomi Ac plus non-PSO[édit | édit sumber]

Komuter[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Tingali jadwal anu leuwih lengkepna di Wikipédia basa Indonésia

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Informasi mengenai stasiun Pasar Senen (id) diakses tanggal 26 Februari 2016
  2. Majalah KA edisi Mei 2014

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Kemayoran
Stasion saenggeusna:
Stasion Gang Sentiong


KA Galunggung Nagreg.jpg
Stasiun Selatan Bandung.jpg