Stasion Pasar Senén

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Pasar Senén
  • Singgetan: PSE
Pasarsenen sta 091220 0280.jpg
Stasion Pasar Senén
Lokasi
Propinsi DKI Jakarta
Kota Jakarta Pusat
Kacamatan Senén
Sajarah
Dibuka Maret 19, 1925; 94 kaliwat (1925-03-19)
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Tingkat kaluhuran +4,7 m
Layanan Karéta jarak jauh: Tingali di handap
KA Commuter Jabodetabék
Pelataran wétan
Stasion Pasar Senén taun 1924

Stasion Pasar Senén (PSE, +4,7 m) atawa Stasion Senén nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Kacamatan Senén, Jakarta Pusat, DKI Jakarta, Indonésia.[1] Stasion ieu ngalayanan karéta api bisnis jeung karéta api ékonomi jurusan Purwokerto, Kutoarjo, Yogyakarta, Semarang, Solo Balapan, Malang, jeung Surabaya.[1] Sedengkeun pikeun karéta api kelas éksekutip jeung kelas campuran éksekutip-bisnis dilayanan di Stasion Gambir (iwal ti Karéta api Gumarang).[1] Stasion ini diwangun ti taun 1916 jeung diresmikeun tanggal 19 Maret 1925.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Awalna mah stasion Pasar Senén téh ngan saukur tempat paeureunan samentara pikeun karéta api jalur Batavia-Bekasi anu dibuka ti taun 1894 ku Bataviasche Ooster Spoorweg Maatschappij (BOS).[1] Lila-lila, panumpang anu naék karéta di stasion ieu beuki ngalobaan, jadi stasion Pasar Senén diwangun deui ku Staatspoorwegen (SS).[1]

Layanan karéta api panumpang[édit | édit sumber]

Stasion Pasar Senén ngalayanan karéta pikeun daérah Jawa Kulon, Jawa Tengah , Daérah Istiméwa Yogyakarta jeung Jawa Wétan.[1] Ieu sababaraha karéta anu dilayanan di Pasar Senén:[2]

Kelas Éksekutip jeung Bisnis[édit | édit sumber]

Kelas Bisnis[édit | édit sumber]

Kelas Ékonomi[édit | édit sumber]

Komuter[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Tingali jadwal anu leuwih lengkepna di Wikipédia basa Indonésia

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Informasi mengenai stasiun Pasar Senen (id) diakses tanggal 26 Februari 2016
  2. Majalah KA edisi Mei 2014

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Jalur karéta api Rajawali-Jatinegara
Stasion saméméhna:
Stasion Kemayoran
Stasion saenggeusna:
Stasion Gang Sentiong


KA Galunggung Nagreg.jpg
Stasiun Selatan Bandung.jpg