Stasion Pasar Senén

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Pasar Senén
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun PSE.png
  • Singgetan: PSE
  • Nomor: 0470
Papan nama Stasiun Pasar Senen.jpg
Papan ngaran Stasion Pasar Senén versi 2017
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Pusat
KacamatanSenén
AlamatJalan Stasiun Senen No. 14
Kodeu pos10410
Sajarah
DibukaMaret 19, 1925; 94 kaliwat (1925-03-19)
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Tingkat kaluhuran+4,7 m
LayananKaréta jarak jauh: Tingali di handap
KA Commuter Jabodetabék
Pelataran wétan
Suasana Stasion Pasar Senén taun 2019

Stasion Pasar Senén (PSE, +4,7 m) atawa Stasion Senén (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮕᮞᮁ ᮞᮨᮔᮦᮔ᮪) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Kacamatan Senén, Jakarta Pusat, DKI Jakarta, Indonésia.[1] Stasion ieu ngalayanan karéta api bisnis jeung karéta api ékonomi jurusan Purwokerto, Kutoarjo, Yogyakarta, Semarang, Solo Balapan, Malang, jeung Surabaya.[1] Sedengkeun pikeun karéta api kelas éksekutip jeung kelas éksekutif-ékonomi AC plus new image dilayanan di Stasion Gambir (iwal ti Karéta api Gumarang).[1] Stasion ini diwangun ti taun 1916 jeung diresmikeun tanggal 19 Maret 1925.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Stasion Pasar Senén taun 1924

Awalna mah stasion Pasar Senén téh ngan saukur tempat paeureunan samentara pikeun karéta api jalur Batavia-Bekasi anu dibuka ti taun 1894 ku Bataviasche Ooster Spoorweg Maatschappij (BOS).[1] Lila-lila, panumpang anu naék karéta di stasion ieu beuki ngalobaan, jadi stasion Pasar Senén diwangun deui ku Staatspoorwegen (SS).[1]

Layanan karéta api panumpang[édit | édit sumber]

Stasion Pasar Senén ngalayanan karéta pikeun daérah Jawa Kulon, Jawa Tengah , Daérah Istiméwa Yogyakarta jeung Jawa Wétan.[1] Ieu sababaraha karéta anu dilayanan di Pasar Senén:[2]

Kelas Campuran[édit | édit sumber]

Kelas Éksekutip jeung Bisnis[édit | édit sumber]

Kelas Éksekutif jeung Ékonomi Prémium berbodi Stainless Steel[édit | édit sumber]

Kelas Ékonomi Prémium Plus[édit | édit sumber]

Kelas Éksekutip jeung Ékonomi AC plus non-PSO[édit | édit sumber]

Kelas Ékonomi AC PSO jeung Éksekutip[édit | édit sumber]

Kelas Ékonomi AC PSO jeung Ékonomi Ac plus non-PSO[édit | édit sumber]

Komuter[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Tingali jadwal anu leuwih lengkepna di Wikipédia basa Indonésia

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Informasi mengenai stasiun Pasar Senen (id) diakses tanggal 26 Februari 2016
  2. Majalah KA edisi Mei 2014

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Kemayoran
Stasion saenggeusna:
Stasion Gang Sentiong


KA Galunggung Nagreg.jpg
Stasiun Selatan Bandung.jpg