Karéta api Kertajaya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kertajaya
KA Kertajaya Rangkaian Panjang Stainless Steel.jpg
KA Kertajaya Rangkéan Panjang geus maké Rangkéan Stainless Steel
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas Ékonomi AC Premium Plus (Reguler)

Bisnis/Ékonomi AC (Tambahan)

Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Pasar Senén
Stasion Surabaya Pasarturi
Jumlah stasion 17
Operasi
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Lokomotip CC206 (Reguler)

CC201/CC203 (Keur KA Tambahan)

Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 80-100 km/jam
Sangeus dines, Karéta api Kertajaya Rangkéan Panjang ieu disimpen di Stasion Tanjung Priuk pikeun dimangkatkeun deui dina poé béurang
KA Kertajaya Rangkéan Panjang sateuacan maké Rangkéan Stainless Steel

Karéta api Kertajaya nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Jakarta (Pasar Senén) - Surabaya (Pasar Turi) liwat jalur pantura.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VIII Surabaya.[1]

Karéta ieu mangrupakeun Karéta nu pang panjangna di indonesia sangeus Karéta api Tawang Jaya jeung Karéta api Gumarang ogé dioperasikeun rangkéan panjang.

Ti tanggal 26 jeung 27 Méi 2019, KA Kertajaya tos résmi ngagunakéun karéta ékonomi AC premium teranyar nu berbodi stainless steel dijieun ku PT INKA Madiun Taun 2019, nu dilengkap saréng karéta makan jeung karéta pembangkitna nu ogé anyar. Sedangkeun rangkéan lama KA Kertajaya badé dihibahkeun ka KA Kertajaya Tambahan, KA Maharani, KA Lokal Bojonegoro jeung sisa rangkéan panjang ieu teh badé dimutasi Ka Sidotopo (SDT) jeung Malang (ML) pikeun memenuhi Rangkéan KA Penataran/Dhoho jeung KA Matarmaja Regulér/Tambahan

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

Berikut ieu Spésifikasi Karéta api Kertajaya (Tambahan jeung Regulér):

Ngaran Karéta Kertajaya Rangkéan Panjang
Relasi Surabaya Pasarturi-Pasar Senén
Status Reguler
Rangkéan KA
  • 1 Lokomotip CC206 (SDT/JNG)
  • 7 Karéta Premium (K3 2019 SBI)
  • 1 Karéta Makan (M1 2019 SBI)
  • 7 Karéta Premium (K3 2019 SBI)
  • 1 Karéta Pembangkit (P 2019 SBI)
Ngaran Karéta Kertajaya Rangkéan Panjang
Relasi Pasar Senén-Surabaya Pasarturi
Status Reguler
Rangkaian KA
  • 1 Lokomotip CC206 (SDT/JNG)
  • 7 Karéta Premium (K3 2019 SBI)
  • 1 Karéta Makan (M1 2019 SBI)
  • 7 Karéta Premium (K3 2019 SBI)
  • 1 Karéta Pembangkit (P 2019 SBI)
Ngaran Karéta Kertajaya Lebaran
Gelar Mudik-Lebaran-Arus balik
Relasi Surabaya Pasarturi-Pasar Senén
Status Tambahan
Rangkaian KA
  • 1 Lokomotip CC201/CC203 (SDT/JNG)
  • 2 Karéta Bisnis AC (K2) sagala Dipo kereta
  • 1 Karéta Makan Pembangkit (MP2/KMP3 SBI)
  • 7 Karéta Ekonomi AC (K3 SBI)
Ngaran Karéta Kertajaya Lebaran
Gelar Mudik-Lebaran-Arus balik
Relasi Pasar Senén-Surabaya Pasarturi
Status Tambahan
Rangkaian KA
  • 1 Lokomotip CC201/CC203 (SDT/JNG)
  • 7 Karéta Ekonomi AC (K3 SBI)
  • 1 Karéta Makan Pembangkit (MP2/KMP3 SBI)
  • 2 Karéta Bisnis AC (K2) sagala rupa Dipo kereta
Ngaran Karéta Kertajaya Nataru
Gelar Natal-Tahun Baru
Relasi Surabaya Pasarturi-Pasar Senén
Status Tambahan
Rangkaian KA
  • 1 Lokomotip CC201/CC203 (SDT/JNG)
  • 2 Karéta Bisnis AC (K2) sagala Dipo kereta
  • 1 Karéta Makan Pembangkit (MP2/KMP3 SBI)
  • 7 Karéta Ekonomi AC (K3 SBI)
Ngaran Karéta Kertajaya Nataru
Gelar Natal-Tahun Baru
Relasi Pasar Senén-Surabaya Pasarturi
Status Tambahan
Rangkaian KA
  • 1 Lokomotip CC201/CC203 (SDT/JNG)
  • 7 Karéta Ekonomi AC (K3 SBI)
  • 1 Karéta Makan Pembangkit (MP2/KMP3 SBI)
  • 2 Karéta Bisnis AC (K2) sagala rupa Dipo kereta

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Kertajaya Rangkéan Panjang ieu indit ti Pasar Senén Béurang dugi ka Surabaya Pasarturi poé peuting-peuting. Lamun indit ti Surabaya Pasarturi nyaéta poé peuting dugi ka Pasar Senén poé isuk. Ari KA Kertajaya Tambahan dijalankeun dina Mudik Lebaran, Nataru jeung poé tertentu wae. Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta Api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Informasi dan jadwal KA Kertajaya (id) diakses tanggal 26 Januari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) https://www.kereta-api.co.id/

KA Galunggung Nagreg.jpg