Stasion Jatibarang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Jatibarang
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun JTB.png
  • Singgetan: JTB
  • Nomor: 0919
Stasiun Jatibarang 2.JPG
Stasion Jatibarang
Lokasi
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Indramayu
Kacamatan Jatibarang
Kalurahan Jatibarang
Alamat Jalan Mayor Sangun
Kodeu pos 45273
Koordinat 6°28′22″S 108°18′23″E / 6.472884°S 108.306262°E / -6.472884; 108.306262Koordinat: 6°28′22″S 108°18′23″E / 6.472884°S 108.306262°E / -6.472884; 108.306262
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1] Badag tipe C
Tingkat kaluhuran +8 m
Perenahna[2] km 179+120 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
Layanan Argo Jati (régulér, fakultatif, jeung tambahan), Bima, Sembrani Tambahan (arah Surabaya) Cirebon Éksprés (régulér jeung fakultatif), Tegal Bahari, Gumarang, Ciremai, Fajar Utama YK, Fajar/Senja Utama Cirebon, Singasari, Sawunggalih Tambahan (arah Kutoarjo), Jayakarta Prémium, Tawang Jaya (régulér, tambahan, jeung tambahan prémium, kecuali régulér arah Jakarta), Jayabaya, Jaka Tingkir (arah Jakarta), Menoréh, Kutojaya Utara (régulér jeung tambahan), Matarmaja, Gaya Baru Malam Selatan, Brantas (tambahan arah Jakarta sarta régulér arah Blitar), Kertajaya (régulér jeung tambahan), Bengawan (arah Solo), sarta Tegal Éksprés
Pamesenan tikét

Sistem tiket online, ngalayanan pamesenan langsung, sarta pabolayan kaberangkatan di lokét.

Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 5 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péron 5 (hiji péron sisi sarta opat péron pulo anu sarua-rua rada jangkung)
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya Aréa ngaroko: Aya
Toilét: Aya
Boarding pass: Aya
Tempat ibadah: Aya
Lokasi dina peta
Galat Lua: Salah éksprési: Kecap "return" teu dipikawanoh..

Stasion Jatibarang (JTB) (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮏᮒᮤᮘᮛᮀ, Stasion Jatibarang) (Carakan: ꦱꦼꦠꦱꦶꦪꦸꦤ꧀ꦗꦠꦶꦧꦫꦁ , Setasiun Jatibarang) nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu C anu perenahna di Jatibarang, pasna di Jalan Mayor Sangun (Pasar), hareupeun Pasar Désa Jatibarang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +8 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu mangrupa stasion panggedéna tur pangraména di Kabupatén Indramayu. Stasion ieu miboga lima jalur karéta api kalawan jalur 2 jeung 3 minangka sepur lurus.

Baheula stasion ieu miboga pacabangan ka Indramayu jeung Karangampél, ngan kiwari jalur éta geus teu aktip.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang[édit | édit sumber]

Kelas éksekutip[édit | édit sumber]

Kelas campuran[édit | édit sumber]

Kelas bisnis[édit | édit sumber]

Sawunggalih Tambahan, jurusan Jakarta (jadwal pagi) jeung jurusan Kutoarjo liwat Cirebon-Purwokerto (kadang ditambahan kelas éksekutip)

Kelas ékonomi AC prémium[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC plus[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

Papasan jeung pasusulan[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Ieu mangrupa jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Jatibarang per 1 Juni 2019 (révisi Gapeka 2017).

No. KA KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
77A Gumarang Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip & Bisnis 00.07 00.09
70 Cirebon Éksprés Cirebon Kejaksaan (CN) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 00.55 00.57
147B Jaka Tingkir Jakarta Pasar Senén (PSE) (Éksekutip & )Ékonomi AC Plus 00.59 01.01
202 Tawang Jaya Semarang Poncol (SMC) Ékonomi AC 01.37 01.40
7063B Jayakarta Prémium Jakarta Kota (JAKK) Ékonomi AC Prémium 03.00 03.03
46/43 Bima Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Satwa 03.13 03.15
15 Argo Jati Éksekutip Argo 05.55 05.57
177 Kertajaya Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC Prémium 06.06 06.08
67 Cirebon Éksprés Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 06.21 06.23
171 Matarmaja Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 06.46 06.48
192A Kutojaya Utara Kutoarjo (KTA) Ékonomi AC Prémium 07.59 08.01
126F Fajar Utama Cirebon*) Cirebon Kejaksan (CN) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 08.08 08.11
118 Fajar Utama YK Yogyakarta Tugu (YK) 08.38 08.40
69 Cirebon Éksprés Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 09.01 09.03
40F Argo Jati Fakultatif*) Cirebon Kejaksan (CN) Éksekutip Argo 09.39 09.41
99/98 Ciremai Semarang Tawang (SMT) Éksekutip & Bisnis 09.54 09.56
210 Tegal Éksprés Tegal (TG) Ékonomi AC 10.14 10.42
16 Argo Jati Cirebon Kejaksan (CN) Éksekutip Argo 11.24 11.26
39F Argo Jati Fakultatif*) Jakarta Gambir (GMR) 11.31 11.34
149 Menoréh Jakarta Kota (JAKK) Ékonomi AC Plus 12.06 12.08
62 Tegal Bahari Cirebon Kejaksan (CN) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 12.11 12.13
117 Fajar Utama YK Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 12.32 12.35
174 Gaya Baru Malam Selatan Surabaya Gubeng (SGU) Ékonomi AC 12.53 12.56
64 Tegal Bahari Tegal (TG) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 13.31 13.33
184 Bengawan Solo Purwosari (PWS) Ékonomi AC 13.46 13.48
17 Argo Jati Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo 14.20 14.22
68 Cirebon Éksprés Cirebon Kejaksan (CN) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 14.41 14.43
156A Singasari Blitar (BL) 14.59 15.02
144/145 Jayabaya Malang Kotabaru (ML) (Éksekutip & )Ékonomi AC Plus 15.28 15.30
7064B Jayakarta Prémium Surabaya Gubeng (SGU) Ékonomi AC Prémium 15.39 15.41
125F Senja Utama Cirebon*) Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 15.42 15.44
209 Tegal Éksprés Ékonomi AC 15.55 15.58
178 Kertajaya Surabaya Pasarturi (SBI) Ékonomi AC Prémium 16.31 16.34
63 Tegal Bahari Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 16.35 16.37
71F Cirebon Éksprés Fakultatif*) 17.17 17.20
172 Matarmaja Malang Kotabaru (ML) Ékonomi AC 17.46 17.48
78A Gumarang Surabaya Pasarturi (SBI) Éksekutip & Bisnis 18.11 18.14
44/45 Bima Surabaya Gubeng (SGU) nyambung ka Malang Kotabaru (ML) Éksekutip Satwa 18.53 18.55
65 Tegal Bahari Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 19.01 19.03
176 Brantas Blitar (BL) Ékonomi AC 19.29 19.32
18 Argo Jati Cirebon Kejaksan (CN) Éksekutip Argo 19.44 19.46
155A Singasari Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 19.49 19.51
97/100 Ciremai Cikampek (CKP) nyambung ka Bandung Hall (BD) Éksekutip & Bisnis 21.31 21.33
191A Kutojaya Utara Jakarta Kota (JAKK) Ékonomi AC Prémium 22.17 22.19
66 Tegal Bahari Tegal (TG) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 22.20 22.22
150 Menoréh Semarang Tawang (SMT) Ékonomi AC Plus 22.49 22.51
146/143 Jayabaya Jakarta Pasar Senén (PSE) (Éksekutip & )Ékonomi AC Plus 22.57 22.59
72F Cirebon Éksprés Fakultatif*) Cirebon Kejaksan (CN) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 23.01 23.03
173 Gaya Baru Malam Selatan Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 23.12 23.14

Keterangan:

*) = biasana ngan dioperasikeun di ahir pekan-pekan nu tangtu jeung pas poé libur nasional, lebaran, natal, jeung taun anyar.

  • KA Tambahan (beroperasi nalika lebaran atawa natal-taun anyar; kang ogé pas poé libur nasional atawa ahir pekan nu tangtu)
No. PLB KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
7038B Kutojaya Utara Tambahan Kutoarjo (KTA) Ékonomi AC Plus 01.46 01.59
7056 Sembrani Tambahan Surabaya Pasarturi (SBI) Éksekutip Satwa 02.19 02.24
7031A Brantas Tambahan Jakarta Pasar Senén (PSE) Bisnis & Ékonomi AC 02.38 02.52
7006 Argo Jati Tambahan Cirebon Kejaksan (CN) Éksekutip Argo 02.58 03.00
7043 Tawang Jaya Prémium Tambahan Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC Prémium 03.51 03.53
7027 Kertajaya Tambahan Bisnis & Ékonomi AC 08.21 08.23
7040A Sawunggalih Tambahan Kutoarjo (KTA) (Éksekutip & )Bisnis 10.49 11.04
7028 Kertajaya Tambahan Surabaya Pasarturi (SBI) Bisnis & Ékonomi AC 11.11 11.14
7044 Tawang Jaya Prémium Tambahan Semarang Poncol (SMC) Ékonomi AC Prémium 13.20 13.22
7041 Tawang Jaya Tambahan Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC Plus 13.36 13.38
12944 Argo Jati Tambahan Cirebon Kejaksan (CN) Éksekutip Argo 15.47 15.50
7037A Kutojaya Utara Tambahan Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC Plus 16.14 16.16
12853 Argo Jati Tambahan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo 17.52 17.54
7005 21.45 21.47
7042 Tawang Jaya Tambahan Semarang Poncol (SMC) Ékonomi AC Plus 22.09 22.11

Insidén[édit | édit sumber]

Di tanggal 9 Maret 2010, karéta api Tegal Arum jurusan Jakarta-Tegal as rodana potong sarta anjlog di jalur kalér Desa Kongsi Jaya, Widasari, Indramayu jam 18.30[3][4].

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. (id) KA Tegal Arum Anjlok di Widasari Jatibarang "www.patrolpost.com: KA Tegal Arum Anjlok di Widasari Jatibarang". Diakses tanggal 12-04-09. 
  4. (id) KA Tegal Arum anjlok di Indramayu "solopos.com". Diakses tanggal 12-04-09. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi KAI dan jadwal karéta api tahun 2017

Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
Stasion saméméhna:
Stasion Telagasari
Stasion saenggeusna:
Stasion Kertasemaya
Jalur karéta api Jatibarang-Indramayu
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Halteu Pawidéan
Jalur karéta api Jatibarang-Karangampél
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Halteu Majasih



Stasiun Selatan Bandung.jpg