Stasion Kertasemaya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Kertasemaya

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KTM.png
  • Singgetan: KTM
  • Nomor: 0921
LokasiKertasemaya, Kertasemaya, Indramayu, Jawa Kulon, 45274
Indonésia
Luhur+12 m
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Letak ti pangkalkm 187+339 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya[1]
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Ngan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Lokasi dina peta

Stasion Kertasemaya (KTM) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Kertasemaya, Kertasemaya, Indramayu. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +12 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus. Stasion ieu mangrupa stasion pangwétanna di Kabupatén Indramayu.

Ti saprak pangwangunan jalur ganda Cikampék-Cirebon di taun 2002-2003, stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka sepur lurus.[3] Euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu iwal ti mun aya pasusulan antarkaréta.

Ka beulah kidul stasion ieu, saméméh Stasion Arjawinangun, aya Stasion Kaliwedi anu geus teu aktip ti saprak pangwangunan jalur ganda.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Liputan6.com. "Presiden Meresmikan Jalur Ganda KA Cikampek". liputan6.com. https://www.liputan6.com/news/read/67568/presiden-meresmikan-jalur-ganda-ka-cikampek. Diakses pada 2018-05-05 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
Stasion saméméhna:
Stasion Jatibarang
Stasion saenggeusna:
Stasion Kaliwedi

Koordinat: 6°31′42″S 108°21′12″E / 6.5283155°S 108.3532512°E / -6.5283155; 108.3532512