Stasion Kaliwedi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Kaliwedi
40px Kaliwedi
+6 m
  • Singgetan: KLW
  • Nomor: 0922
LokasiKaliwedi Lor, Kaliwedi, Cirebon, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+6 m
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Letak ti pangkalkm 179+200 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya[1]
Jumlah péronHiji péron sisi
Jumlah jalur3 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1912
Ditutup2 Pébruari 2002
Layanan
Ngan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Lokasi dina peta

Stasion Kaliwedi (KLW) nyaéta stasion karéta api non-aktip kelas III/leutik anu perenahna di Kaliwedi Lor, Kaliwedi, Cirebon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +6 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga tilu jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Wangunan stasion ieu masih kénéh aya, malahan papan ngaranna ogé masih kénéh kapasang. Saacan ditutup di taun 2002 lantaran aya pangwangunan jalur ganda, stasion ieu ngalayanan pasilangan jeung pasusulan antarkaréta.[3]

Insidén[édit | édit sumber]

Di tanggal 15 Nopémber 2011, Karéta api Argo Jati nabrak minibus APV di palintasan anu teu dipalangan di Désa Ujungsemi, Kaliwedi, Cirebon, anu jaraknya 500 méter ti stasion ieu. Lima urang tiwas dina kacilakaan ieu.[4][5]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Liputan6.com. "Presiden Meresmikan Jalur Ganda KA Cikampek". liputan6.com. https://www.liputan6.com/news/read/67568/presiden-meresmikan-jalur-ganda-ka-cikampek. Diakses pada 2018-05-05 
  4. (id) "metrotvnews.com". Diakses tanggal 2011-11-21. 
  5. (id) "regional.kompas.com". Diakses tanggal 2011-11-21. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
Stasion saméméhna:
Stasion Kertasemaya
Stasion saenggeusna:
Stasion Arjawinangun