Stasion Arjawinangun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Arjawinangun
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun AWN.png
  • Singgetan: AWN
  • Nomor: 0923
Arjawinangun sta 120402-0443.jpg
Stasion Arjawinangun, 2012
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Cirebon
Kacamatan Arjawinangun
Désa Jungjang
Kodeu pos 45162
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1] II
Tingkat kaluhuran +8 m
Perenahna[2] km 202+074 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
Layanan Tegal Bahari (jadwal isuk-isuk, arah Jakarta), Cirebon Éksprés (jadwal beurang, arah Cirebon), Tegal Éksprés, jeung angkutan Semén Tiga Roda
Pamesenan tikét

Sistem tikét onlén, ngalayanan panjualan langsung jeung pamesenan di lokét.

Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 5 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péron Hiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya
Boarding pass: Aya
Tempat ibadah: Aya

Stasion Arjawinangun (AWN) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Jungjang, Arjawinangun, Cirebon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +8 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga lima jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Ti saprak pangwangunan jalur ganda di taun 2002-2003, stasion ieu miboga 5 jalur. Jalur 5 dipaké pikeun bongkar muat angkutan semén atawa kricak.[3]

Di beulah kalér stasion ieu, saacan Stasion Kertasemaya, aya Stasion Kaliwedi anu geus teu aktip ti saprak diresmikeunna jalur ganda Cikampék-Cirebon.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang[édit | édit sumber]

Kelas campuran (éksekutif-ékonomi AC plus)[édit | édit sumber]

Kelas ekonomi AC[édit | édit sumber]

Tegal Éksprés, jurusan Jakarta jeung jurusan Tegal

Barang[édit | édit sumber]

Karéta api Indocement, jurusan Purwokerto, Solo-Brambanan, Karangtalun, sarta Semarang

Jadwal kereta api[édit | édit sumber]

Ieu mangrupa jadwal karéta api panumpang anu eureun di di Stasion Arjawinangun per 1 April 2017 (dumasar Gapéka 2017).

No. KA KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
61 Tegal Bahari Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 07.40 07.42
210 Tegal Éksprési Tegal (TG) Ékonomi AC 11.01 11.03
68 Cirebon Éksprési Cirebon Kejaksan (CN) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 15.01 15.03
209 Tegal Éksprés Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 15.34 15.36

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Liputan6.com. "Presiden Meresmikan Jalur Ganda KA Cikampek". liputan6.com. https://www.liputan6.com/news/read/67568/presiden-meresmikan-jalur-ganda-ka-cikampek. Diakses pada 2018-05-05 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
Stasion saméméhna:
Stasion Kaliwedi
Stasion saenggeusna:
Stasion Bangoduwa
Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°38′41″S 108°24′52″E / 6.6446425°S 108.4145665°E / -6.6446425; 108.4145665