Daérah Operasi III Cirebon

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi III Cirebon
Logo PT KAI (Persero).svg
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi III Cirebon
PT Kereta Api ( Persero ) Daop III Cirebon Jie73.jpg
Kantor Daop III Cirebon
Kantor Daop/Divre
ProvinsiJawa Kulon
KotaCirebon
KacamatanKejaksan
KalurahanKebonbaru
AlamatJalan Siliwangi Nomor 82
Kode pos45124
Informasi séjén
Singgetan Daop/DivreCN
Stasion pangluhurna1. +35 m (Cikaum)
2. +35 m (Tanjungrasa)
LayananTingali di handap
Karakteristik jalurLintas datar
Wates kacepatan tertinggi nu diijinkeun90-120 km/jam
Peta Daérah Operasi III Cirebon
250px

Daérah Operasi III Cirebon atawa Daop 3 Cirebon atawa Daop III CN (Aksara Sunda: ᮓᮆᮛᮂ ᮇᮕᮨᮛᮞᮤ ᮳ ᮎᮤᮛᮨᮘᮧᮔ᮪ atawa Carakan: ꦝꦲꦺꦫꦃ​ꦎꦥꦼꦫꦱꦶ​꧇꧓꧇​​ꦕꦺꦂꦧꦺꦴꦤ꧀ , Cirebon: Dhaérah Operasi III Cérbon) nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngacakup wilayah Jawa Kulon bagian kalér, sarta sawaréh wilayah Kabupatén Brebes.[1][2]

Daop ieu mangrupa hiji-hijina daop anu ngaoperasikeun karéta api anu boga okupansi panglobana, nyaéta Karéta api Cirebon Éksprés (Cirebon-Gambir) jeung Karéta api Ciremai Éksprés (Cirebon-Bandung).[1] Daop ieu ogé mangrupa salah sahiji daop anu teu ngaoperasikeun karéta api ékonomi saenggeus Daérah Operasi II Bandung.[2]

Kantor daop 3 Cirebon perenahna di Jalan Siliwangi no. 82 Kejaksan, Cirebon.[1]

Karéta anu dioperasikeun ku Daop 3 Cirebon[édit | édit sumber]

Karéta api anu dioperasikeun ku daop 3 Cirebon per 16 Agustus 2019 di antarana:[1]

  1. Karéta api Argo Cheribon (éksekutip-ékonomi AC Plus New Image) ruteu Stasion Tegal/Stasion Cirebon - Stasion Gambir
  2. Karéta api Ranggajati (éksekutip-bisnis) ruteu Stasion Cirebon - Stasion Jember liwat Surabaya Gubeng

Karéta anu dioperasikeun ku daop séjén[édit | édit sumber]

Karéta api anu dioperasikeun ku daop séjén per 16 Agustus 2019 di antarana:[1]

Daérah Operasi I Jakarta[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Bima
  2. Karéta api Jayabaya
  3. Karéta api Sembrani
  4. Karéta api Gumarang
  5. Karéta api Gaya Baru Malam Selatan
  6. Karéta api Argo Jati Tambahan

Daérah Operasi II Bandung[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Harina

Daérah Operasi IV Semarang[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Tawang Jaya
  2. Karéta api Menoréh
  3. Karéta api Tegal Éksprés
  4. Karéta api Tegal Arum
  5. Karéta api Argo Muria
  6. Karéta api Argo Sindoro

Daérah Operasi V Purwokerto[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Purwojaya
  2. Karéta api Sawunggalih Utama
  3. Karéta api Kutojaya Utara

Daérah Operasi VI Yogyakarta[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Progo
  2. Karéta api Bogowonto
  3. Karéta api Gajah Wong
  4. Karéta api Bengawan
  5. Karéta api Jaka Tingkir
  6. Karéta api Argo Lawu
  7. Karéta api Argo Dwipangga
  8. Karéta api Taksaka

Daérah Operasi VII Madiun[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Brantas
  2. Karéta api Singasari

Daérah Operasi VIII Surabaya[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Argo Bromo Anggrék
  2. Karéta api Bangunkarta
  3. Karéta api Kertajaya
  4. Karéta api Matarmaja
  5. Karéta api Majapahit

Daptar jalur jeung dipo[édit | édit sumber]

Daptar jalur[2][édit | édit sumber]

  1. Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
  2. Jalur karéta api Cirebon-Tegal
  3. Jalur karéta api Cirebon-Prupuk

Daptar dipo[2][édit | édit sumber]

Dipo Lokomotip Cirebon

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (id) diakses tanggal 9 Maret 2016
  2. a b c d Informasi tentang daop 3 (id) diakses tanggal 9 Maret 2016


KA Galunggung Nagreg.jpg