Karéta api Argo Dwipangga

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Argo Dwipangga
Informasi
Sistem Karéta api Éksprés
Kelas Éksekutip
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Stasion Gambir
Stasion Solo Balapan
Operasi
Pamilik PT KAI
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téknis
Lébar sepur 1.067 mm
Kacepatan operasi 70-90 km/jam

Karéta api Argo Dwipangga nyaéta karéta api kelas éksekutip argo anu ngahubungkeun Stasion Gambir jeung Stasion Solo Balapan.[1] Karéta ieu jeung Karéta api Argo Lawu ngalayanan rute nu sarua, nyaéta Gambir-Solo Balapan.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC201, CC203, CC206
  • 6-7 karéta éksekutip argo (K1)
  • 1 karéta makan (M)
  • 1 karéta pembangkit (P)
  • 1-2 karéta aling-aling (B)[1]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Argo Dwipangga dijalankeun isuk-isuk ti Gambir, nepi ka Solo Balapan soré, diberangkatkeun ti Solo Balapan peuting, nepi ka Gambir isuk-isuk.[2] Waktu anu diperlukeun ti Gambir ka Solo Balapan atawa sabalikna nyaéta 7 jam.[2] Jadwal nu leuwih lengkep jeung akurat tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Informasi dan jadwal KA Argo Dwipangga (id) diakses tanggal 31 Desember 2015
  2. a b Jadwal KA Argo Dwipangga (id) diakses tanggal 31 Desember 2015

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI

Jreast e257 door.jpg