Karéta api Argo Dwipangga

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Argo Dwipangga
KA Argo Dwipangga.jpg
KA Argo Dwipangga ngaliwat JPL 1 Cikampék
Informasi
Sistem Karéta api Éksprés
Kelas Éksekutip Argo
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Yogyakarta
Stasion terminus Stasion Gambir
Stasion Solo Balapan
Operasi
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-90 km/jam

Karéta api Argo Dwipangga nyaéta karéta api kelas éksekutip argo anu ngahubungkeun Stasion Gambir jeung Stasion Solo Balapan.[1] Karéta ieu jeung Karéta api Argo Lawu ngalayanan rute nu sarua, nyaéta Gambir-Solo Balapan.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

Rangkéan Luxury nu aya di Karéta api Argo Dwipangga, Argo Lawu, Taksaka, jeung Gajayana hingga ayéuna ieu

Reguler

  • 1 Lokomotip CC 206
  • 1 Kereta Pembangkit (P 2016 SLO)
  • 3 Kereta Éksekutip (K1 2016 SLO)
  • 1 Kereta Makan (M1 2016 SLO)
  • 6 Kereta Éksekutip (K1 2016 SLO)
  • 1 Kereta Éksekutip Luxury (K1 2019)

Fakultatif

  • 1 Lokomotif CC 206
  • 1 Kereta Pembangkit (P JAKK)
  • 4 Kereta Éksekutip (K1 JAKK)
  • 1 Kereta Makan (M1 JAKK)
  • 3 Kereta Éksekutip (K1 JAKK)
  • 1 Kereta Éksekutip Priority (K1 JAKK) (khusus dina dintén Jumat jeung Minggu wae)

Keteranganna:

Keur KA Argo Dwipangga Fakultatif Ngagunakeun Rangkaian Cadangan Milik Dipo Gerbong Jakarta Kota (JAKK).

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Argo Dwipangga dijalankeun isuk-isuk ti Gambir, nepi ka Solo Balapan soré, diberangkatkeun ti Solo Balapan peuting, nepi ka Gambir isuk-isuk.[2] Waktu anu diperlukeun ti Gambir ka Solo Balapan atawa sabalikna nyaéta 7 jam.[2] Jadwal nu leuwih lengkep jeung akurat tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Informasi dan jadwal KA Argo Dwipangga (id) diakses tanggal 31 Desember 2015
  2. a b Jadwal KA Argo Dwipangga (id) diakses tanggal 31 Desember 2015

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI

KA Galunggung Nagreg.jpg