Stasion Yogyakarta

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Yogyakarta
  • Singgetan: YK
Yogyakarta Indonesia Tugu-Train-Station-01.jpg
Stasiun Yogyakarta
Lokasi
Propinsi Daérah Istiméwa Yogyakarta
Kota Yogyakarta
Kacamatan Gedongtengen
Alamat Jalan Margo Utomo No. 1
Kodeu pos 55271
Sajarah
Dibuka 1887
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Kelas stasion[1] I
Kaluhuran +113 m
Layanan Tingali di handap

Stasion Yogyakarta atawa Stasion Jogjakarta (kodeu: YK, +113 m) — ogé mindeng disebut Stasion Tugu — nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Yogyakarta, Daérah Istiméwa Yogyakarta, jeung dioperasikeun ku PT Kereta Api Indonesia Daérah Operasi VI Yogyakarta.[2] Stasion ieu ngalayanan karéta api kelas éksekutip jeung bisnis.[2] Sedengkeun pikeun KA kelas ékonomi dilayanan di Stasion Lempuyangan.[2] Stasion ieu mangrupa stasion karéta api panggedéna di Daérah Istiméwa Yogyakarta.[2]

Karéta api anu dilayanan [3][édit | édit sumber]

Kelas Éksekutip[édit | édit sumber]

  1. Argo Dwipangga
  2. Argo Lawu
  3. Argo Wilis
  4. Bima
  5. Gajayana
  6. Taksaka
  7. Turangga

Kelas Campuran[édit | édit sumber]

  1. Lodaya
  2. Sancaka
  3. Malabar
  4. Malioboro

Kelas Bisnis[édit | édit sumber]

  1. Fajar Utama Yogya
  2. Mutiara Selatan
  3. Senja Utama Solo
  4. Senja Utama Yogya
  5. Sidomukti

Kelas Ékonomi AC plus non-PSO[édit | édit sumber]

  1. Bogowonto
  2. Gajah Wong
  3. Joglokerto

Komuter[édit | édit sumber]

  1. Prambanan Éksprés
  2. Madiun Jaya Éksprés

Jadwal[édit | édit sumber]

Pikeun jadwal, tingali di Wikipédia basa Indonésia

Galeri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. a b c d Utiket.com: Ke Stasiun Tugu (id) diakses tanggal 3 Maret 2016
  3. Gudeg.net : Stasiun kereta Yogyakarta (id) diakses tanggal 3 Maret 2016
Jalur karéta api Kutoarjo-Purwosari
Stasion saméméhna:
Stasion Patukan
Stasion saenggeusna:
Stasion Lempuyangan


Batutulis Station.jpg