Stasion Yogyakarta

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Yogyakarta
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun YK.png
  • Singgetan: YK
Stasiun Tugu Yogyakarta.jpg
Stasion Yogyakarta dina poé péuting
Lokasi
PropinsiDaérah Istiméwa Yogyakarta
KotaYogyakarta
KacamatanGedongtengen
AlamatJalan Margo Utomo No. 1 (Pintu Wétan)
Jalan Pasar Kembang (Pintu Kalér)
Kodeu pos55271
Sajarah
Dibuka1887
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi VI Yogyakarta
Kelas stasion[1]I
Tingkat kaluhuran+113 m
LayananTingali di handap

Stasion Yogyakarta atawa Stasion Jogjakarta (Basa Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮒᮥᮌᮥ ᮚᮧᮌᮡᮊᮁᮒ, Stasion Tugu Yogyakarta atawa Basa Jawa: ꦱꦼꦠꦱꦶꦪꦸꦤ꧀​ꦠꦸꦒꦸ​ꦔꦪꦺꦴꦒꦾꦏꦂꦠ , Sêtasiyun Tugu Ngayogyakarta) (kodeu: YK, +113 m) — ogé mindeng disebut Stasion Tugu — nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Yogyakarta, Daérah Istiméwa Yogyakarta, jeung dioperasikeun ku PT Kereta Api Indonesia Daérah Operasi VI Yogyakarta.[2] Stasion ieu ngalayanan karéta api kelas éksekutip jeung bisnis.[2] Sedengkeun pikeun KA kelas ékonomi dilayanan di Stasion Lempuyangan.[2] Stasion ieu mangrupa stasion karéta api panggedéna di Daérah Istiméwa Yogyakarta.[2]

Karéta api anu dilayanan [3][édit | édit sumber]

Kelas Éksekutip[édit | édit sumber]

  1. Argo Dwipangga
  2. Argo Lawu
  3. Argo Wilis
  4. Bima
  5. Gajayana
  6. Taksaka
  7. Turangga

Kelas Campuran[édit | édit sumber]

  1. Malabar
  2. Mataram

Kelas Éksékutip jeung Prémium berbodi Stainless Steel[édit | édit sumber]

  1. Fajar Utama Yogya
  2. Mutiara Selatan
  3. Senja Utama Solo
  4. Senja Utama Yogya
  5. Lodaya
  6. Sancaka

Kelas Prémium berbodi Mild Steel[édit | édit sumber]

  1. Jayakarta Prémium

Kelas Éksékutip jeung Prémium berbodi Mild Steel[édit | édit sumber]

  1. Wijayakusuma

Kelas Ékonomi AC plus non-PSO jeung Éksékutip[édit | édit sumber]

  1. Bogowonto
  2. Gajah Wong
  3. Joglosemarkerto

Komuter[édit | édit sumber]

  1. Prambanan Éksprés
  2. Solo Éksprés
  3. Sidomukti
  4. KA Bandara YIA ka Stasion Wojo jeung ka Stasion Manguwo

Jadwal[édit | édit sumber]

Pikeun jadwal, tingali di Wikipédia basa Indonésia

Galeri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. a b c d Utiket.com: Ke Stasiun Tugu (id) diakses tanggal 3 Maret 2016
  3. Gudeg.net : Stasiun kereta Yogyakarta (id) diakses tanggal 3 Maret 2016
Jalur karéta api Kutoarjo-Purwosari
Stasion saméméhna:
Stasion Patukan
Stasion saenggeusna:
Stasion Lempuyangan


Stasiun Selatan Bandung.jpg