Karéta api Bogowonto

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bogowonto
KA Bogowonto melintas langsung Stasiun Cikampek.jpg
Karéta api Bogowonto keur ngaliwatan Stasion Cikampék
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Ékonomi AC plus non-PSO jeung Éksékutip
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Operasi
Dibuka 2010
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Karakter Lintas pagunungan
Lokomotip CC201/CC203/CC204/CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-90 km/jam

Karéta api Bogowonto nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Stasion Lempuyangan - Stasion Pasar Senén.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.[1]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC201/CC 203/CC204/CC206
  • 6 karéta ékonomi (K3)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP3/MP1/MP3) atawa Karéta makan nu teu maké pembangkit (M1)
  • 2 karéta éksékutip
  • 1 karéta pembangkit (lamun aya gangguan tina MP3/MP1/KMP3)
  • 1 karéta bahasi (B)[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

KATERANGAN:

Lamun indit ti Pasar Senén teu berhenti di Jatinegara, Ciledug, jeung Notog

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Bogowonto indit ti Stasion Lempuyangan isuk-isuk, sedengkeun ti Stasion Pasar Senén poé péuting.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Informasi KA Bogowonto (id) diakses tanggal 6 Februari 2016
  2. KA Bogowonto (id) diakses tanggal 6 Februari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg