Karéta api Gajah Wong

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gajah Wong
KA Gajahwong ft CC 206.jpg
Karéta api Gajah wong, 2019
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Ékonomi AC plus non-PSO & Éksékutip
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Stasion Lempuyangan
Stasion Pasar Senén
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Karakter Lintas pagunungan
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-90 km/jam

Karéta api Gajah Wong nyaéta karéta api kelas ékonomi non-PSO anu ngalayanan rute Stasion Pasar Senén - Stasion Lempuyangan.[1] Ngaran "Gajah Wong" dicokot tina ngaran walungan di wétan kota Yogyakarta.[1] Karéta ieu berangkat ti Stasion Lempuyangan tengah peuting jeung berangkat ti Stasion Pasar Senén isuk-isuk.[2] Ti tanggal 1 Juni 2019, Rangkéan Karéta api Gajah Wong geus Nganambahan 2 Gerbong Karéta api Éksékutip sateuacan jelang Lebaran 2019. Karéta ieu mawa 8 karéta ékonomi plus (K3 YK), 1 karéta makan pembangkit (MP3/MP1 YK), 2 karéta éksékutip jeung 1 karéta bahasi (B).[1] Karéta api Gajah Wong eureun di Stasion Yogyakarta, Stasion Wates, Stasion Kutoarjo, Stasion Karanganyar, Stasion Kebumén, Stasion Gombong, Stasion Kroya, Stasion Purwokerto, Stasion Bumiayu, Stasion Ciledug, Stasion Cirebon Prujakan, Stasion Haurgeulis, Stasion Bekasi (nu jadwal peuting) jeung Stasion Jatinegara.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Informasi KA Gajah Wong (id) diakses tanggal 1 Februari 2016
  2. Jadwal KA Gajah Wong (id) diakses tanggal 1 Februari 2016
KA Galunggung Nagreg.jpg