Stasion Ciledug

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Ciledug

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CLD.png
  • Singgetan: CLD
  • Nomor: 1107
Ciledug station 100808-5818.JPG
Stasion Ciledug, 2010
LokasiJalan Raya Buyut Roda
Ciledug Lor, Ciledug, Cirebon, Jawa Kulon, 45188
Indonésia
Luhur+16 m
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Letak ti pangkalkm 251+019 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya[1]
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua pendék
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Layanan
Sawunggalih (jadwal isuk-isuk), Bogowonto, Gajah Wong, Gaya Baru Malam Selatan, Bengawan (arah Jakarta), jeung Kutojaya Utara (arah Kutoarjo)
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétSistem tikét online, ngalayanan pamesenan langsung di lokét.
Lokasi dina peta

Stasion Ciledug (CLD) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Ciledug Lor, Ciledug, Cirebon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +16 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus. Stasion ieu mangrupa stasion pangwétanna di Jawa Kulon di pétak jalur karéta api Cirebon-Prupuk. Stasion ieu ogé mangrupa stasion pangkidulna di Kabupatén Cirebon.

Sabada diwangunna jalur ganda di lintas Cirebon–Prupuk,[3] tata letak stasiun ieu dirobah, anu matak kiwari stasion ieu miboga opat jalur karéta api kalawan jalur 2 jeung 3 minangka sepur lurus. Euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu, iwal ti mun aya pasusulan antar karéta api.

Di antara stasion ieu jeung Stasion Sindanglaut, aya Stasion Karangsuwung anu geus teu aktip lantaran dioperasikeunna jalur ganda, sedengkeun di antara stasion ieu jeung Stasion Ketanggungan, aya Stasion Ketanggungan Barat anu non-aktip alatan alesan nu sarua.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Kelas campuran[édit | édit sumber]

Sawunggalih (jadwal isuk-isuk), jurusan Jakarta liwat Cirebon sarta jurusan Kutoarjo liwat Purwokerto (éksekutip-ékonomi AC prémium)

Kelas ékonomi AC prémium[édit | édit sumber]

Kutojaya Utara, jurusan Kutoarjo liwat Purwokerto

Kelas ékonomi AC plus[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. "Hore ! Jalur Ganda KA Prupuk-Larangan Diresmikan - Tribunnews.com" (dalam bahasa id-ID). Tribunnews.com. http://www.tribunnews.com/regional/2014/05/29/hore-jalur-ganda-ka-prupuk-larangan-diresmikan. Diakses pada 2018-05-11 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cirebon-Prupuk
Stasion saméméhna:
Stasion Karangsuwung
Stasion saenggeusna:
Stasion Ketanggungan Barat

Koordinat: 6°54′10″S 108°44′39″E / 6.9028726°S 108.7440383°E / -6.9028726; 108.7440383