Stasion Ciledug

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Ciledug
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CLD.png
  • Singgetan: CLD
  • Nomor: 1107
Ciledug station 100808-5818.JPG
Stasion Ciledug, 2010
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténCirebon
KacamatanCiledug
DésaCiledug Lor
AlamatJalan Raya Buyut Roda
Kodeu pos45188
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+16 m
Perenahna[2]km 251+019 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananSawunggalih (jadwal isuk-isuk), Bogowonto, Gajah Wong, Gaya Baru Malam Selatan, Bengawan (arah Jakarta), jeung Kutojaya Utara (arah Kutoarjo)
Pamesenan tikétSistem tikét online, ngalayanan pamesenan langsung di lokét.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua pendék
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya
Tempat ibadah: Aya

Stasion Ciledug (CLD) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Ciledug Lor, Ciledug, Cirebon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +16 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus. Stasion ieu mangrupa stasion pangwétanna di Jawa Kulon di pétak jalur karéta api Cirebon-Prupuk. Stasion ieu ogé mangrupa stasion pangkidulna di Kabupatén Cirebon.

Sabada diwangunna jalur ganda di lintas Cirebon–Prupuk,[3] tata letak stasiun ieu dirobah, anu matak kiwari stasion ieu miboga opat jalur karéta api kalawan jalur 2 jeung 3 minangka sepur lurus. Euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu, iwal ti mun aya pasusulan antar karéta api.

Di antara stasion ieu jeung Stasion Sindanglaut, aya Stasion Karangsuwung anu geus teu aktip lantaran dioperasikeunna jalur ganda, sedengkeun di antara stasion ieu jeung Stasion Ketanggungan, aya Stasion Ketanggungan Barat anu non-aktip alatan alesan nu sarua.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Kelas campuran[édit | édit sumber]

Sawunggalih (jadwal isuk-isuk), jurusan Jakarta liwat Cirebon sarta jurusan Kutoarjo liwat Purwokerto (éksekutip-ékonomi AC prémium)

Kelas ékonomi AC prémium[édit | édit sumber]

Kutojaya Utara, jurusan Kutoarjo liwat Purwokerto

Kelas ékonomi AC plus[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Hore ! Jalur Ganda KA Prupuk-Larangan Diresmikan - Tribunnews.com" (dalam bahasa id-ID). Tribunnews.com. http://www.tribunnews.com/regional/2014/05/29/hore-jalur-ganda-ka-prupuk-larangan-diresmikan. Diakses pada 2018-05-11 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cirebon-Prupuk
Stasion saméméhna:
Stasion Karangsuwung
Stasion saenggeusna:
Stasion Ketanggungan Barat
Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°54′10″S 108°44′39″E / 6.9028726°S 108.7440383°E / -6.9028726; 108.7440383