Stasion Karangsuwung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Karangsuwung
  • Singgetan: KRW
  • Nomor: 1104
Karangsuwung station 100810-5991 rwg.JPG
Stasion Karangsuwung, 2010
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténCirebon
KacamatanKarangsembung
DésaKarangsuwung
Sajarah
Ditutup18 Maret 2015
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+19,7 m
Perenahna[2]km 239+144 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
Layanan-
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péronHiji péron sisi sarta hiji péron pulo nu pendék

Stasion Karangsuwung (KRW) nyaéta stasion karéta api non-aktip kelas III/leutik anu perenahna di Karangsuwung, Karangsembung, Cirebon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +19,7 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu ngan miboga dua jalur.

Ti tanggal 18 Maret 2015, stasion ieu ditutup lantaran dioperasikeunna jalur ganda. Salian ti éta, alesan pikeun nutup stasion ieu nyaéta lantaran jarakna anu padeukeut teuing jeung Stasion Sindanglaut.[3]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Okezone. "Sedang Dikebut, Jalur Double Track Selatan Jawa Ditaksir Rampung 2019 : Okezone Economy" (dalam bahasa id-ID). Okezone.com/. https://economy.okezone.com/read/2017/09/04/320/1769258/sedang-dikebut-jalur-double-track-selatan-jawa-ditaksir-rampung-2019. Diakses pada 2018-04-10 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cirebon-Prupuk
Stasion saméméhna:
Stasion Sindanglaut
Stasion saenggeusna:
Stasion Ciledug
Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°51′29″S 108°38′52″E / 6.857969°S 108.647692°E / -6.857969; 108.647692