Stasion Sindanglaut

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Sindanglaut
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun SDU.png
  • Singgetan: SDU
  • Nomor: 1103
CC 203-14 050508 Taks 8764 kgB.jpg
Karéta api Taksaka ngaliwat di stasion Sindanglaut.
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténCirebon
KacamatanLemahabang
DésaSindanglaut
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+14 m
Perenahna[2]km 235+432 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur5 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung

Stasion Sindanglaut (SDU) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Sindanglaut, Lemahabang, Cirebon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +14 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga lima jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Sabada diwangunna jalur ganda di lintas Cirebon–Prupuk,[3] tata letak stasiun ieu dirobah, anu matak kiwari stasion ieu miboga lima jalur karéta api kalawan jalur 2 jeung 3 minangka sepur lurus. Jalur 5 dipaké pikeun bongkar muat angkutan semén. Euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu, iwal ti mun aya pasusulan antar karéta api.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Hore ! Jalur Ganda KA Prupuk-Larangan Diresmikan - Tribunnews.com" (dalam bahasa id-ID). Tribunnews.com. http://www.tribunnews.com/regional/2014/05/29/hore-jalur-ganda-ka-prupuk-larangan-diresmikan. Diakses pada 2018-05-11 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cirebon-Prupuk
Stasion saméméhna:
Stasion Luwung
Stasion saenggeusna:
Stasion Karangsuwung
Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°49′58″S 108°37′33″E / 6.8327728°S 108.6259353°E / -6.8327728; 108.6259353