Stasion Luwung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Luwung

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun LWG.png
  • Singgetan: LWG
  • Nomor: 1102
LokasiLuwung, Mundu, Cirebon, Jawa Kulon, 45173
Indonésia
Luhur+7 m
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Letak ti pangkalkm 228+302 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya[1]
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Ngan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Lokasi dina peta

Stasion Luwung (LWG) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Luwung, Mundu, Cirebon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +7 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Sabada diwangunna jalur ganda di lintas Cirebon–Prupuk,[3] tata letak stasiun ieu dirobah, anu matak kiwari stasion ieu miboga opat jalur karéta api kalawan jalur 2 jeung 3 minangka sepur lurus. Euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu, iwal ti mun aya pasusulan antar karéta api.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. "Hore ! Jalur Ganda KA Prupuk-Larangan Diresmikan - Tribunnews.com" (dalam bahasa id-ID). Tribunnews.com. http://www.tribunnews.com/regional/2014/05/29/hore-jalur-ganda-ka-prupuk-larangan-diresmikan. Diakses pada 2018-05-11 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cirebon-Prupuk
Stasion saméméhna:
Stasion Cirebon Prujakan
Stasion saenggeusna:
Stasion Sindanglaut

Koordinat: 6°46′36″S 108°35′35″E / 6.7767846°S 108.5930836°E / -6.7767846; 108.5930836