Stasion Cikampék

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cikampék
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CKP.png
  • Singgetan: CKP
  • Nomor: 0530
Arya.cikampek.station.2019.06.jpg
Bagian jerona Stasion Cikampék, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténKarawang
KacamatanCikampék
AlamatJalan Stasion Cikampék
Kodeu pos41373
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]Badag tipeu B
Tingkat kaluhuran+46 m
Perenahna[2]km 84+007 lintas JakartaJatinegaraCikampék
LayananArgo Parahyangan Tambahan (jadwal isuk-isuk jeung beurang arah Bandung sarta soré arah Jakarta, Cirebon Éksprés (jadwal isuk-isuk, arah Jakarta), Tegal Bahari (jadwal peuting, jurusan Tegal), Harina, Ciremai,Jayabaya, Jaka Tingkir (arah Yogyakarta), Singasari, Tegal Éksprés, Serayu (arah Kroya-Purwokerto), Jatiluhur/Lokal CKP, jeung Walahar Éksprés/Lokal PWK
Pamesenan tikétSistem tikét onlén; ngalayanan pamesenan langsung sarta parobahan/pabolayan kaberangkatan di lokét. Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass husus kaberangkatan KA jarak jauh/manengah.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur8 (jalur 3 dan 4: sepur lurus)
Jumlah péronLima péron pulau anu rada luhur. Wangunan utama aya di tengah-tengah jalur 3 jeung 4.
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Boarding pass: Aya

Stasion Cikampék (CKP) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮊᮙ᮪ᮕᮦᮊ᮪) nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu B anu perenahna di Cikampék Kota, Cikampék, Karawang. Stasion anu aya dina kaluhuran +46 méter ieu mangrupa stasion pangwétanna di Daérah Operasi I Jakarta jeung Kabupatén Karawang, sarta mangrupa stasion karéta api panggedéna di Kabupatén Karawang. Stasion ini diwangun taun 1894[3] sarta miboga dalapan jalur karéta api, jalur 3 jeung 4 minangka jalur lurus.

Stasion ieu jadi salasahiji stasion nu penting pikeun lalampahan KA ti Jakarta ka rupa-rupa kota di Pulo Jawa. Di beulah wétan stasion ieu, jalur kabagi jadi dua cabang: jalur beulah kalér ka Cirebon, sedengkeun jalur beulah kidul ka Bandung. Baheula, saacan dioperasikeunna jalur ganda pétak Cikampék-Cirebon, ampir kabéh KA anu berangkat ti Jakarta eureun di stasion ieu. Lantaran pikeun mastikeun yén pétak jalur di hareupeunna geus aman pikeun diliwatan KA-KA saenggeusna jeung ogé pikeun ngadagoan pasilangan KA ti arah Cirebon, utamana pas isuk-isuk jeung soré. Baheula aya jalur anu arahna ke Cilamaya anu geus dinonaktipkeun taun 1970-an.

Stasion ieu pun minangka "tempat istirahat panungtung" pikeun lokomotip diesel hidraulik anu dialokasikeun di Dipo Lokomotip Tanahabang.[4]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Kelas éksekutip[édit | édit sumber]

Argo Parahyangan Tambahan, jurusan Jakarta (jadwal sore) sarta jurusan Bandung (Hall atawa Kiaracondong, jadwal isuk-isuk)

Kelas campuran[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC plus[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

Lokal/komuter ékonomi AC[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Berikut ini adalah jadwal karéta api penumpang yang berhenti di Stasion Cikampék per 1 Desember 2018 (revisi Gapeka 2017).

  • KA Reguler
No. KA KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
146/143 Jayabaya Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC Plus 00.10 00.12
73/76 Harina Bandung Hall (BD) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 01.55 02.15
323A Jatiluhur/Lokal CKP Jakarta Tanjung Priok (TPK) Lokal Ékonomi AC - 04.35
325A - 05.00
321A Walahar Éksprés/Lokal PWK 06.02 06.04
7076 Argo Parahyangan Tambahan Bandung Kiaracondong (KAC) Éksekutip Argo 07.36 07.39
67 Cirebon Éksprés Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 07.38 07.40
99/98 Ciremai Semarang Tawang (SMT) Éksekutip & Bisnis 08.10 08.40
148 Jaka Tingkir Lempuyangan (LPN) Ékonomi AC Plus 08.20 08.23
210 Tegal Éksprés Tegal (TG) Ékonomi AC 08.47 08.49
216/217 Serayu Kroya (KYA) nyambung ka Purwokerto (PWT) 10.28 10.30
324A Walahar Éksprés/Lokal PWK Purwakarta (PWK) Lokal Ékonomi AC 12.10 12.12
326A 13.22 13.24
156 Singasari Blitar (BL) Ékonomi AC Plus 13.43 13.45
327A Walahar Éksprés/Lokal PWK Jakarta Tanjung Priok (TPK) Lokal Ékonomi AC 14.08 14.10
144/145 Jayabaya Malang Kotabaru (ML) Ékonomi AC Plus 14.14 14.16
329A Walahar Éksprés/Lokal PWK Jakarta Tanjung Priok (TPK) Lokal Ékonomi AC 14.48 14.50
7075 Argo Parahyangan Tambahan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo 15.17 15.19
209 Tegal Éksprés Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 17.26 17.28
322A Walahar Éksprés/Lokal PWK Purwakarta (PWK) Lokal Ékonomi AC 18.43 18.45
328A Jatiluhur/Lokal CKP Cikampék (CKP) 19.30 -
66 Tegal Bahari Tegal (TG) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 21.04 21.06
155 Singasari Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC Plus 21.09 21.11
330A Jatiluhur/Lokal CKP Cikampék (CKP) Lokal Ékonomi AC 21.10 -
220/221 Serayu Kroya (KYA) nyambung ka Purwokerto (PWT) Ékonomi AC 22.10 22.21
97/100 Ciremai Bandung Hall (BD) Éksekutip & Bisnis 22.48 23.14
75/74 Harina Surabaya Pasarturi (SBI) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 23.33 23.58
  • KA Tambahan (dioperasikan pas keur lebaran sarta natal-taun anyar; kadang ogé pas poé libur nasional atawa ahir pekan nu tangtu)
No. PLB KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
7062 Argo Parahyangan Tambahan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 10.51 10.54

Galéri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. PT KA Properti Manajemen - Sejarah Perkarétaapian
  4. Unit Pusat Pelestarian dan Desain Arsitektur: Pemindahan Lokomotif C300 dari Tanah Abang ke Cikampék

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi KAI sarta jadwal karéta api taun 2017

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Dawuan
Stasion saenggeusna:
-
Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Tanjungrasa
Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Cibungur

Koordinat: 6°24′26″S 107°27′24″E / 6.407212°S 107.45671°E / -6.407212; 107.45671