Stasion Kiaracondong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Stasion Kiaracondong
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kota Bandung
Alamat Jalan Kiaracondong
Sejarah
Informasi Séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kode stasion KAC
Kaluhuran +681 m
Layanan Karéta api Lodaya, Karéta api Mutiara Selatan, Karéta api Malabar,Karéta api Serayu, Karéta api Kahuripan, Karéta api Pasundan, Karéta api Kutojaya Selatan, Karéta api Lokal Bandung Raya, Karéta api lokal Cibatu; Karéta api Kian Santang (rencana)

Stasion Kiaracondong (KAC) atawa Stasion Kircon nyaéta stasion karéta api kadua panggedéna di Kota Bandung.[1] Stasion ieu husus dipaké pikeun ngalayanan karéta ékonomi, lantaran Stasion Bandung geus pinuh.[1]

Ti mimiti taun 2008, Karéta api Lodaya jeung Karéta api Mutiara Selatan eureun di stasion ieu pikeun naék-turunkeun panumpang.[1] Ieu nu ngajadikeun stasion Kiaracondong jadi titik paeureunan kadua saperti Stasion Jatinegara di Jakarta.[1]

Karéta api[édit | édit sumber]

Daptar karéta api nu eureun di stasion ieu nyaéta:[2]

Karéta nu saukur liwat di stasion Kiaracondong nyaéta:[2]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Informasi Stasiun Kiaracondong (id) diakses tanggal 12 Maret 2016
  2. a b Informasi Stasiun Bandung Kiaracondong (id)

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id)Situs resmi PT KAI

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cikudapateuh
Stasion saenggeusna:
Stasion Gedébagé
Nulis.jpg