Stasion Kiaracondong

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Kiaracondong

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KAC.png
  • Singgetan: KAC
  • Nomor: 1601
Stasiun Kiaracondong Utara.jpg
Stasion Kiaracondong nu anyar ditempo ti hareup
LokasiJalan Kiaracondong
Babakansari, Kiaracondong, Bandung, Jawa Kulon, 40283
Indonésia
Luhur+681 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 160+124 lintas BogorBandungBanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron8
Jumlah jalur7
Informasi lain
KlasifikasiBadag tipeu C[2]
Sejarah
Dibuka1884
Layanan
Lodaya, Mutiara Selatan, Malabar, Serayu, Kahuripan, Pasundan, Kutojaya Selatan, Lokal Bandung Raya, jeung Lokal Cibatu
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Pamesenan tikétSistem tikét onlén, ngalayanan pamesenan langsung jeung parobahan/pabolayan kaberangkatan di lokét
Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass
Lokasi dina peta
Stasion Kiaracondong beulah kalér

Stasion Kiaracondong (KAC) atawa Stasion Kircon (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮤᮃᮛᮎᮧᮔ᮪ᮓᮧᮀ) nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu C di Kota Bandung, lengkepna di wates antara Kalurahan Babakansari jeung Kalurahan Kebonjayanti. Stasion anu aya di tingkat kaluhuran +681 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi II Bandung. Baheula kabéh karéta api panumpang, boh éksekutip, bisnis, nepi ka ékonomi, dilayanan di stasion Bandung. Ningkatna jadwal kaberangkatan di stasion Bandung jadi alesan kabéh kaberangkatan karéta api kelas ékonomi jarak jauh jeung manengah dipindahkeun ka stasion Kiaracondong.

Stasion Kiaracondong miboga dua wangunan, wangunan kalér husus pikeun panumpang KA jarak jauh, sedengkeun wangunan kidul pikeun panumpang KA lokal.

Kiwari, stasion Kiaracondong jadi titik jalur rél ganda pangwétanna di wewengkon Bandung Raya (Padalarang-Cicaléngka). Stasion ieu miboga tujuh jalur, jalur 3 minangka sepur lurus pikeun jalur tunggal ogé jalur ganda arah hulu (ka arah Bandung/Padalarang) sarta jalur 2 minangka sepur lurus pikeun jalur ganda arah hilir (ti arah Bandung/Padalarang).

Kiwari karéta kelas campuran ogé eureun di stasion ieu pikeun naék-turunkeun penumpang, boh ka arah Bandung atawa sabalikna. Kawijakan ieu ngajadikeun stasion ieu minangka titik kaberangkatan jeung kedatangan panumpang kadua di Kota Bandung.

Karéta api anu teu eureun di stasion ieu nyaéta KA Argo Wilis, Turangga, jeung angkutan barang.

Di deukeut stasion ieu aya Balai Yasa Kiaracondong, balai yasa anu husus digunakeun pikeun ngarawat sarta ngoméan jambatan, ngawengku suku cadang keur jambatan-jambatan karéta api anu masih kénéh aktip, ngomé rangka jambatan, nyieun jambatan anyar, sarta parawatan rutin.[3]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Daptar karéta api nu eureun di stasion ieu nyaéta:[4]

Éksekutip[édit | édit sumber]

Campuran[édit | édit sumber]

Ékonomi AC[édit | édit sumber]

Lokal Ékonomi AC[édit | édit sumber]


Galéri[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Unit Pusat Pelestarian dan Desain Arsitektur. "Balai Yasa Jembatan Kiaracondong". Diakses tanggal 13 Juni 2015. 
  4. Informasi Stasiun Bandung Kiaracondong (id)

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id)Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cikudapateuh
Stasion saenggeusna:
Stasion Gedébagé