Stasion Kiaracondong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Kiaracondong
  • Singgetan: KAC
  • Nomor: 1601
Stasiun Kiaracondong Depan.jpg
Stasion Kiaracondong nu anyar ditempo ti hareup
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kota Bandung
Kacamatan Kiaracondong
Kalurahan Babakansari
Alamat Jalan Kiaracondong
Kodeu pos 40283
Koordinat 6°55′28.76″S 107°38′47.62″E / 6.9246556°S 107.6465611°E / -6.9246556; 107.6465611Koordinat: 6°55′28.76″S 107°38′47.62″E / 6.9246556°S 107.6465611°E / -6.9246556; 107.6465611
Sajarah
Dibuka 1884
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] Badag tipeu C
Kaluhuran +681 m
Letak[2] km 160+124 lintas BogorBandungBanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Lodaya, Mutiara Selatan, Malabar, Serayu, Kahuripan, Pasundan, Kutojaya Selatan, Lokal Bandung Raya, Lokal Cibatu, jeung Galunggung
Pamesenan tikét Sistem tikét onlén, ngalayanan pamesenan langsung jeung parobahan/pabolayan kaberangkatan di lokét
Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 7
Jumlah péron 8
Tipeu pasinyalan Éléktrik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Fasilitas difabel: Aya Toilét: Aya
Boarding pass: Aya, iwal ti KA lokal/komuter, ngagunakeun tikét thermal
Layanan pelanggan: Aya Galéri ATM: Aya
Tempat ibadah: Aya
Lokasi dina peta
Kiaracondong is located in Kota Bandung
Kiaracondong
Kiaracondong
Lokasi di Kota Bandung
Stasion Kiaracondong beulah kalér

Stasion Kiaracondong (KAC) atawa Stasion Kircon (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮤᮃᮛᮎᮧᮔ᮪ᮓᮧᮀ) nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu C di Kota Bandung, lengkepna di wates antara Kalurahan Babakansari jeung Kalurahan Kebonjayanti. Stasion anu aya di tingkat kaluhuran +681 méter ieu Daérah Operasi II Bandung. Baheula kabéh karéta api panumpang, boh éksekutip, bisnis, nepi ka ékonomi, dilayanan di stasion Bandung. Ningkatna jadwal kaberangkatan di stasion Bandung jadi alesan kabéh kaberangkatan karéta api kelas ékonomi jarak jauh jeung manengah dipindahkeun ka stasion Kiaracondong.

Stasion Kiaracondong miboga dua wangunan, wangunan kalér husus pikeun panumpang KA jarak jauh, sedengkeun wangunan kidul pikeun panumpang KA lokal.

Kiwari, stasion Kiaracondong jadi titik jalur rél ganda pangwétanna di wewengkon Bandung Raya (Padalarang-Cicaléngka). Stasion ieu miboga tujuh jalur, jalur 3 minangka sepur lurus pikeun jalur tunggal ogé jalur ganda arah hulu (ka arah Bandung/Padalarang) sarta jalur 2 minangka sepur lurus pikeun jalur ganda arah hilir (ti arah Bandung/Padalarang).

Kiwari karéta kelas campuran ogé eureun di stasion ieu pikeun naék-turunkeun penumpang, boh ka arah Bandung atawa sabalikna. Kawijakan ieu ngajadikeun stasion ieu minangka titik kaberangkatan jeung kedatangan panumpang kadua di Kota Bandung.

Karéta api anu teu eureun di stasion ieu nyaéta KA Argo Wilis, Turangga, jeung angkutan barang.

Di deukeut stasion ieu aya Balai Yasa Kiaracondong, balai yasa anu husus digunakeun pikeun ngarawat sarta ngoméan jambatan, ngawengku suku cadang keur jambatan-jambatan karéta api anu masih kénéh aktip, ngomé rangka jambatan, nyieun jambatan anyar, sarta parawatan rutin.[3]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Daptar karéta api nu eureun di stasion ieu nyaéta:[4]

Éksekutip[édit | édit sumber]

Campuran[édit | édit sumber]

Ékonomi AC[édit | édit sumber]

Lokal Ékonomi AC[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Ieu jadwal karéta api penumpang anu eureun di Stasion Kiaracondong per 6 Januari 2019 (révisi Gapeka 2017).

  • KA Régulér & Fakultatif
No. KA KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
222/219 Serayu Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 00.21 00.32
220/221 Kroya (KYA) nyambung ka Purwokerto (PWT) 00.25 00.40
181 Kahuripan Bandung Kiaracondong (KAC) 02.42 -
342 Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) Lokal Ékonomi AC - 03.30
81 Lodaya Bandung Hall (BD) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 03.59 04.05
352 Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) Lokal Ékonomi AC 04.19 04.22
343 Padalarang (PDL) 05.28 05.30
180 Pasundan Surabaya Gubeng (SGU) Ékonomi AC - 05.35
12400 Galunggung Tasikmalaya (TSM) Lokal Ékonomi AC - 06.05
353 Lokal Bandung Raya Padalarang (PDL) 06.10 06.13
370 Cicaléngka (CCL) 06.20 06.22
379 Lokal Bandung Raya (Cibatu-Padalarang) Padalarang (PDL) 07.08 07.12
360 Lokal Bandung Raya (Purwakarta-Cicaléngka) Cicaléngka (CCL) 07.13 07.15
80 Lodaya Solo Balapan (SLO) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 07.30 07.36
91 Malabar Bandung Hall (BD) Éksekutip, Bisnis, & Ékonomi AC 07.34 07.38
344A Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) Lokal Ékonomi AC 07.50 07.52
371 Padalarang (PDL) 08.11 08.13
114/111 Mutiara Selatan Bandung Hall (BD) Éksekutip & Bisnis 08.21 08.23
354 Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) Lokal Ékonomi AC 08.52 08.54
380 09.25 09.27
7095 Argo Parahyangan Tambahan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo - 09.40
361A Lokal Bandung Raya Padalarang (PDL) Lokal Ékonomi AC 09.46 09.48
7076 Argo Parahyangan Tambahan Bandung Kiaracondong (KAC) Éksekutip Argo 10.13 -
345 Lokal Bandung Raya Padalarang (PDL) Lokal Ékonomi AC 10.15 10.18
372 Cicaléngka (CCL) 10.25 10.27
355 Padalarang (PDL) 10.51 10.53
381 11.23 11.25
395 Lokal Cibatu/Simandra Purwakarta (PWK) 11.33 11.38
362 Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) 11.57 11.59
373 Padalarang (PDL) 12.29 12.33
346 Cicaléngka (CCL) 12.40 12.47
7075 Argo Parahyangan Tambahan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo - 12.45
216/217 Serayu Kroya (KYA) nyambung ka Purwokerto (PWT) Ékonomi AC 12.59 13.10
218/215 Jakarta Pasar Senén (PSE) 13.07 13.25
356 Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) Lokal Ékonomi AC 13.12 13.19
363 Padalarang (PDL) 13.47 13.55
382 Cicaléngka (CCL) 13.51 13.53
12355 Galunggung Bandung Kiaracondong (KAC) 14.11 -
374 Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) 14.45 14.53
347 Padalarang (PDL) 14.51 14.55
357 15.17 15.22
79 Lodaya Bandung Hall (BD) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 15.35 15.38
92 Malabar Malang Kotabaru (ML) Éksekutip, Bisnis, & Ékonomi AC 15.55 15.57
383 Lokal Bandung Raya Padalarang (PDL) Lokal Ékonomi AC 16.12 16.14
364 Cicaléngka (CCL) 16.18 16.21
203 Kutojaya Selatan Bandung Kiaracondong (KAC) Ékonomi AC 16.41 -
112/113 Mutiara Selatan Surabaya Gubeng (SGU) nyambung ka Malang Kotabaru (ML) Éksekutip & Bisnis 17.00 17.02
348A Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) Lokal Ékonomi AC 17.09 17.12
375A Padalarang (PDL) 17.28 17.30
365 18.06 18.08
182 Kahuripan Blitar (BL) Ékonomi AC - 18.10
358 Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) Lokal Ékonomi AC 18.14 18.20
396 Lokal Cibatu/Simandra Cibatu (CB) 18.42 18.44
384 Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) 18.50 19.16
82 Lodaya Solo Balapan (SLO) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 19.05 19.07
376 Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) Lokal Ékonomi AC 19.30 19.54
349A Padalarang (PDL) 19.33 19.36
350A Lokal Bandung Raya (Padalarang-Cibatu) Cibatu (CB) 20.22 20.39
359 Lokal Bandung Raya (Cicaléngka-Purwakarta) Purwakarta (PWK) 20.27 20.31
204 Kutojaya Selatan Kutoarjo (KTA) Ékonomi AC - 21.00
385 Lokal Bandung Raya Padalarang (PDL) Lokal Ékonomi AC 21.35 21.41
366 Cicaléngka (CCL) 22.02 22.10
377 Padalarang (PDL) 22.06 22.08
179 Pasundan Bandung Kiaracondong (KAC) Ékonomi AC 23.25 -
367 Lokal Bandung Raya Padalarang (PDL) Lokal Ékonomi AC 23.38 23.40
378 Bandung Kiaracondong (KAC) 23.56 -
  • KA Tambahan (dioperasikeun nalika masa lebaran jeung natal-tahun baru; kadang ogé pas poé libur nasional atawa ahir pekan nu tangtu)
No. PLB KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
7019 Lodaya Tambahan Bandung Hall (BD) Éksekutip & Bisnis 06.22 06.24
7036 Pasundan Tambahan Surabaya Gubeng (SGU) Ékonomi AC - 06.45
7020 Lodaya Tambahan Solo Balapan (SLO) Éksekutip & Bisnis 09.43 09.47
7021 Bandung Hall (BD) 17.06 17.08
7045 Kutojaya Selatan Tambahan Bandung Kiaracondong (KAC) Bisnis & Ékonomi AC 19.59 -
7022 Lodaya Tambahan Solo Balapan (SLO) Éksekutip & Bisnis 20.29 20.31
7035 Pasundan Tambahan Bandung Kiaracondong (KAC) Ékonomi AC 21.46 -
7046 Kutojaya Selatan Tambahan Kutoarjo (KTA) Bisnis & Ékonomi AC - 23.30

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Unit Pusat Pelestarian dan Desain Arsitektur. "Balai Yasa Jembatan Kiaracondong". Diakses tanggal 13 Juni 2015. 
  4. Informasi Stasiun Bandung Kiaracondong (id)

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id)Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cikudapateuh
Stasion saenggeusna:
Stasion Gedébagé
Batutulis Station.jpg