Stasion Kiaracondong

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Kiaracondong
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KAC.png
  • Singgetan: KAC
  • Nomor: 1601
Stasiun Kiaracondong Depan.jpg
Stasion Kiaracondong nu anyar ditempo ti hareup
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaBandung
KacamatanKiaracondong
KalurahanBabakansari
AlamatJalan Kiaracondong
Kodeu pos40283
Koordinat6°55′28.76″S 107°38′47.62″E / 6.9246556°S 107.6465611°E / -6.9246556; 107.6465611Koordinat: 6°55′28.76″S 107°38′47.62″E / 6.9246556°S 107.6465611°E / -6.9246556; 107.6465611
Sajarah
Dibuka1884
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]Badag tipeu C
Tingkat kaluhuran+681 m
Perenahna[2]km 160+124 lintas BogorBandungBanjarKutoarjoYogyakarta
LayananLodaya, Mutiara Selatan, Malabar, Serayu, Kahuripan, Pasundan, Kutojaya Selatan, Lokal Bandung Raya, Lokal Cibatu, jeung Galunggung
Pamesenan tikétSistem tikét onlén, ngalayanan pamesenan langsung jeung parobahan/pabolayan kaberangkatan di lokét
Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur7
Jumlah péron8
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Fasilitas difabel: Aya Toilét: Aya
Boarding pass: Aya, iwal ti KA lokal/komuter, ngagunakeun tikét thermal
Layanan pelanggan: Aya Galéri ATM: Aya
Tempat ibadah: Aya
Lokasi dina peta
Kiaracondong is located in Kota Bandung
Kiaracondong
Kiaracondong
Lokasi di Kota Bandung
Stasion Kiaracondong beulah kalér

Stasion Kiaracondong (KAC) atawa Stasion Kircon (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮤᮃᮛᮎᮧᮔ᮪ᮓᮧᮀ) nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu C di Kota Bandung, lengkepna di wates antara Kalurahan Babakansari jeung Kalurahan Kebonjayanti. Stasion anu aya di tingkat kaluhuran +681 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi II Bandung. Baheula kabéh karéta api panumpang, boh éksekutip, bisnis, nepi ka ékonomi, dilayanan di stasion Bandung. Ningkatna jadwal kaberangkatan di stasion Bandung jadi alesan kabéh kaberangkatan karéta api kelas ékonomi jarak jauh jeung manengah dipindahkeun ka stasion Kiaracondong.

Stasion Kiaracondong miboga dua wangunan, wangunan kalér husus pikeun panumpang KA jarak jauh, sedengkeun wangunan kidul pikeun panumpang KA lokal.

Kiwari, stasion Kiaracondong jadi titik jalur rél ganda pangwétanna di wewengkon Bandung Raya (Padalarang-Cicaléngka). Stasion ieu miboga tujuh jalur, jalur 3 minangka sepur lurus pikeun jalur tunggal ogé jalur ganda arah hulu (ka arah Bandung/Padalarang) sarta jalur 2 minangka sepur lurus pikeun jalur ganda arah hilir (ti arah Bandung/Padalarang).

Kiwari karéta kelas campuran ogé eureun di stasion ieu pikeun naék-turunkeun penumpang, boh ka arah Bandung atawa sabalikna. Kawijakan ieu ngajadikeun stasion ieu minangka titik kaberangkatan jeung kedatangan panumpang kadua di Kota Bandung.

Karéta api anu teu eureun di stasion ieu nyaéta KA Argo Wilis, Turangga, jeung angkutan barang.

Di deukeut stasion ieu aya Balai Yasa Kiaracondong, balai yasa anu husus digunakeun pikeun ngarawat sarta ngoméan jambatan, ngawengku suku cadang keur jambatan-jambatan karéta api anu masih kénéh aktip, ngomé rangka jambatan, nyieun jambatan anyar, sarta parawatan rutin.[3]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Daptar karéta api nu eureun di stasion ieu nyaéta:[4]

Éksekutip[édit | édit sumber]

Campuran[édit | édit sumber]

Ékonomi AC[édit | édit sumber]

Lokal Ékonomi AC[édit | édit sumber]

Jadwal Karéta api[édit | édit sumber]

Ieu jadwal Karéta api panumpang anu eureun di Stasion Kiaracondong per 1 Désémber 2019 (dumasar Gapéka 2019).

  • KA Régulér
No. KA KA Jurusan Kelas Nepi Indit
510 Lokal Bandung Raya (PDL-KAC) Bandung Kiaracondong (KAC) Lokal Ékonomi AC 00.33 -
527 Lokal Bandung Raya (CCL-KAC) 00.52 -
326/327 Serayu Kroya (KYA) bersambung Purwokerto (PWT) Ékonomi AC 01.05 01.18
509 Lokal Bandung Raya (KAC-PDL) Padalarang (PDL) Lokal Ékonomi AC - 01.15
504 Lokal Bandung Raya (KAC-CCL) Cicaléngka (CCL) - 03.20
163 Lodaya Bandung Hall (BD) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 03.48 03.50
528 Lokal Bandung Raya (KAC-CCL) Cicaléngka (CCL) Lokal Ékonomi AC - 04.00
37 Argo Parahyangan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium - 04.35
503 Lokal Bandung Raya Padalarang (PDL) Lokal Ékonomi AC 04.57 04.59
529 05.45 05.48
512 Cicaléngka (CCL) 05.54 05.57
519 Lokal Cibatu (CB-PDL) Padalarang (PDL) 06.37 06.39
538 Lokal Bandung Raya (PWK-KAC) Bandung Kiaracondong (KAC) 06.57 -
293 Kahuripan Ékonomi AC 07.06 -
162 Lodaya Solo Balapan (SLO) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 07.15 07.17
506 Lokal Bandung Raya (PDL-KAC) Bandung Kiaracondong (KAC) Lokal Ékonomi AC 07.29 -
511 Lokal Bandung Raya Padalarang (PDL) 07.32 07.34
546 Lokal Cibatu (KAC-CB) Cibatu (CB) - 07.35
107 Malabar Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip, Bisnis, & Ékonomi AC 08.04 08.06
464 Galunggung Tasikmalaya (TSM) Lokal Ékonomi AC - 08.15
530 Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) 08.25 08.27
545 Lokal Cibatu (CB-BD) Bandung Hall (BD) 09.04 09.06
520 Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) 09.14 09.32
106/103 Mutiara Selatan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 09.19 09.26
296 Pasundan Surabaya Gubeng (SGU) Ékonomi AC - 10.15
38 Argo Parahyangan Bandung Kiaracondong (KAC) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 10.20 -
514 Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) Lokal Ékonomi AC 10.32 10.34
531 Padalarang (PDL) 10.58 11.00
521 11.22 11.24
540 Cicaléngka (CCL) 12.06 12.11
513 Padalarang (PDL) 12.35 12.37
457 Lokal Cibatu (CB-PWK)/Simandra Purwakarta (PWK) 12.49 12.51
532 Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) 13.02 13.04
322/323 Serayu Kroya (KYA) bersambung Purwokerto (PWT) Ékonomi AC 13.20 13.35
43 Argo Parahyangan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium - 13.30
522 Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) Lokal Ékonomi AC 13.47 14.01
324/321 Serayu Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 13.57 14.06
539 Lokal Bandung Raya Padalarang (PDL) Lokal Ékonomi AC 14.18 14.20
42 Argo Parahyangan Bandung Kiaracondong (KAC) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 14.28 -
533 Lokal Bandung Raya Padalarang (PDL) Lokal Ékonomi AC 14.52 14.54
516 Cicaléngka (CCL) 15.07 15.09
523 Padalarang (PDL) 15.49 15.51
161 Lodaya Bandung Hall (BD) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 16.06 16.08
542 Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) Lokal Ékonomi AC 16.27 16.29
515 Padalarang (PDL) 16.50 16.53
331 Kutojaya Selatan Bandung Kiaracondong (KAC) Ékonomi AC 17.03 -
534 Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) Lokal Ékonomi AC 17.34 17.44
463 Galunggung Bandung Kiaracondong (KAC) 17.42 -
47 Argo Parahyangan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium - 17.45
505 Lokal Bandung Raya (KAC-PDL) Padalarang (PDL) Lokal Ékonomi AC - 17.55
524 Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) 18.29 18.31
541 Padalarang (PDL) 18.50 18.52
295 Pasundan Bandung Kiaracondong (KAC) Ékonomi AC 19.00 -
518 Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) Lokal Ékonomi AC 19.12 19.35
164 Lodaya Solo Balapan (SLO) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 19.20 19.26
108 Malabar Malang Kotabaru (ML) Éksekutip, Bisnis, & Ékonomi AC 20.00 20.05
535 Lokal Bandung Raya Padalarang (PDL) Lokal Ékonomi AC 20.02 20.07
508 Cicaléngka (CCL) 20.26 20.31
525 Padalarang (PDL) 20.47 20.49
104/105 Mutiara Selatan Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Malang Kotabaru (ML) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 21.05 21.07
458 Lokal Cibatu (PWK-CB)/Simandra Cibatu (CB) Lokal Ékonomi AC 21.19 21.21
544 Lokal Bandung Raya Cicaléngka (CCL) 21.27 21.40
517 Lokal Bandung Raya (CCL-PWK) Purwakarta (PWK) 21.38 21.42
332 Kutojaya Selatan Kutoarjo (KTA) Ékonomi AC - 22.15
536 Lokal Cibatu (PDL-CB) Cibatu (CB) Lokal Ékonomi AC 22.24 22.33
507 Lokal Bandung Raya Padalarang (PDL) 22.50 22.52
526 Cicaléngka (CCL) 22.56 23.05
294 Kahuripan Blitar (BL) Ékonomi AC - 23.15
328/325 Serayu Jakarta Pasar Senén (PSE) 23.38 23.53
543 Lokal Bandung Raya (CCL-KAC) Bandung Kiaracondong (KAC) Lokal Ékonomi AC 23.56 -
  • KA Tambahan (beroperasi nalika lebaran jeung natal-pabaru; kadang ogé pas hari libur nasional atawa ahir pekan nu tangtu)
No. KA KA Tujuan Kelas Tiba Berangkat
7009 Lodaya Tambahan Bandung Hall (BD) Éksekutip & Bisnis 15.33 15.35
7010 Solo Balapan (SLO) 18.55 19.02

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Unit Pusat Pelestarian dan Desain Arsitektur. "Balai Yasa Jembatan Kiaracondong". Diakses tanggal 13 Juni 2015. 
  4. Informasi Stasiun Bandung Kiaracondong (id)

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id)Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cikudapateuh
Stasion saenggeusna:
Stasion Gedébagé
Stasiun Selatan Bandung.jpg