Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan nyaéta jalur karéta api di Pulo Jawa bagian kidul. Jalur karéta ieu ngahubungkeun sababaraha kota. Jalur karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi II Bandung (petak Stasion Padalarang - Stasion Banjar) jeung Daérah Operasi V Purwokerto (petak Stasion Langen - Stasion Kasugihan). Jalur karéta ieu dipikawanoh lantaran pamandanganna anu éndah. Di jalur ieu aya jalur ganda di petak Stasion Padalarang - Stasion Kiaracondong.

Jalur anu kahubung[édit | édit sumber]

Jalur aktip[édit | édit sumber]

Jalur teu aktip[édit | édit sumber]

Daptar stasion jeung halteu[1][édit | édit sumber]

Katerangan:

  • Stasion gedé (kelas badag tipeu A/B/C) ditulis kandel.
  • Stasion manengah (kelas I/II) ditulis kandel-déngdék.
  • Stasion/halteu leutik (kelas III) ditulis biasa.
  • Stasion/halteu nu geus teu aktip ditulis déngdék
Padalarang - Bandung (1884) Daérah Operasi II Bandung
Ngaran Stasion Kaluhuran Kodeu Stasion Nomer Stasion Taun Diwangun Kondisi Katerangan
Stasion Padalarang ±695m PDL 1415 1890 Aktip -
Halteu Gadobangkong ±713m GK 1416 1911 Aktip Stasion pangwétanna di Kabupatén Bandung Kulon
Stasion Cimahi ±732m CMI 1420 1884 Aktip -
Stasion Cimindi ±736m CMD 1421 1902 Aktip -
Stasion Andir ±730m AND 1422 1911 Aktip -
Stasion Ciroyom ±709m CIR 1423 1953 Aktip -
Bandung - Cicaléngka (1884)
Stasion Bandung ±709m BD 1430 1864 Aktip -
Stasion Cikudapateuh ±691m CTH 1432 1918 Aktip Boga Percabangan Ka Jalur karéta api Cikudapateuh-Ciwidéy
Halteu Cibangkonglor - CBL - - Teu Aktip -
Stasion Kiaracondong ±681m KAC 1601 1911 Aktip Boga Percabangan ka Jalur karéta api Kiaracondong-Karéés
Stasion Gedébagé ±672m GDB 1602 1884 Aktip Stasion pangwétanna di Kota Bandung
Stasion Cimekar ±670m CMK - 1911 Aktip Diwangun deui taun 2001, Baheula ngaranna Halteu Ciendog
Stasion Rancaékék ±672m RCK 1603 1884 Aktip Boga Percabangan ka Jalur karéta api Rancaékék-Tanjungsari
Stasion Haurpugur ±689m HRP 1604 1911 Aktip -
Stasion Cicaléngka ±689m CCL 1605 1873 Aktip -
Halteu Cikurutug - CRT - - Teu Aktip -
Cicaléngka - Cibatu (1889)
Stasion Nagrég ±848m NG 1607 1890 Aktip -
Stasion Lebakjero ±818m LBJ 1608 1920 Aktip Stasion pangwétanna di Kabupatén Bandung
Stasion Lélés ±697m LL 1609 1890 Aktip -
Stasion Karangsari ±617m KRAI 1611 - Aktip Baheula Ngaranna Halteu Gandamira
Halteu Leuwigoong ±617m LO - 1890 Aktip -
Stasion Cibatu ±612m CB 1613 1890 Aktip Boga Percabangan Ka Jalur karéta api Cibatu-Cikajang
Cibatu - Tasikmalaya (1893)
Stasion Warungbandrék ±612m WB 1614 1892 Aktip -
Stasion Bumiwaluya ±541m BMW 1615 1892 Aktip Baheula Ngaranna Halteu Malangbong
Stasion Cipeundeuy ±772m CPD 1616 1892 Aktip -
Stasion Cirahayu ±619m CAA 1617 1907 Aktip Baheula Ngaranna Halteu Trowék
Stasion Ciawi ±509m CAW 1618 1892 Aktip -
Halteu Cihonjé - CH 1619 1892 Teu Aktip -
Stasion Rajapolah ±459m RJP 1621 1892 Aktip -
Halteu Bantarkadu - BAR - 1911 Teu Aktip -
Halteu Cibodas - CBS - 1911 Teu Aktip -
Stasion Indihiang ±384m IDH 1623 1873 Aktip -
Stasion Tasikmalaya ±349m TSM 1630 1873 Aktip Boga Pacabangan Ka Jalur karéta api Tasikmalaya-Singaparna
Tasikmalaya - Banjar (1894)
Stasion Awipari ±327m AWP 1631 1894 Aktip -
Stasion Manonjaya ±292m MNJ 1632 1894 Aktip -
Halteu Cirahong - CHO 1633 1911 Tidak Aktip -
Stasion Ciamis ±199m CI 1634 1872 Aktip -
Halteu Pamalayan - PMY 1635 1911 Teu Aktip -
Stasion Bojong ±124m BJG 1636 1894 Aktip -
Stasion Karangpucung ±45m KNP 1637 1908 Aktip -
Stasion Banjar ±32m BJR 1630 1894 Aktip Boga Percabangan Ka Jalur karéta api Banjar-Cijulang
Banjar - Kasugihan (1894) Daérah Operasi V Purwokerto
Halteu Rancakolé ±21m RCL - - Teu Aktif -
Stasion Langen ±11 m LN - 1922 Aktip -
Halteu Cikawung ±15 m CKW - 1911 Teu Aktip -
Stasion Meluwung ±14m MLW - 1894 Aktip -
Halteu Cilongkrang - CAG - 1922 Teu Aktip -
Stasion Cipari ±11m CPI - 1894 Aktip -
Stasion Sidareja ±5m SDR - 1894 Aktip -
Halteu Ciawitali - CWT - - Teu Aktip -
Stasion Gandrungmangun ±15m GDM - 1898 Aktip -
Halteu Jakatawa - JKW - - Teu Aktip -
Stasion Kawunganten ±11m KWG - 1911 Aktip -
Halteu Kubangkangkung - KBK - 1922 Teu Aktip -
Stasion Jeruklegi ±10m JRL - 1894 Aktip -
Stasion Lébéng ±11m LBG - 1902 Aktip -
Halteu Tiparwaja - TPW - - Teu Aktip -
Halteu Pasarkliwon - PKW - 1911 Teu Aktip -
Stasion Kasugihan ±9m KH - - Aktip -

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Daptar jalur karéta api di Indonésia

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


KA Galunggung Nagreg.jpg