Stasion Indihiang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Indihiang

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun IH.png
  • Singgetan: IH
  • Nomor: 1623
LokasiJalan Ibrahim Ajie
Indihiang, Indihiang, Tasikmalaya, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+384 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 265+425 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1893
Layanan
Pikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta

Stasion Indihiang (IH) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Indihiang, Indihiang, Tasikmalaya. Stasion ieu boga dua jalur, jalur 1 minangka jalur lurus. Kiwari euweuh karéta anu eureun di stasion ieu, iwal ti lamun aya pasilangan atawa pasusulan antar karéta api.

Kiwari hiji-hijina karéta api anu eureun di stasion ieu nyaéta KA Serayu jurusan Jakarta (KA 222/219) silang jeung KA Kahuripan jurusan Blitar (KA 182) anu ngaliwat langsung.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Rajapolah
Stasion saenggeusna:
Stasion Tasikmalaya