Karéta api Serayu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Serayu
Serayu trains 141122-0126 pwk.JPG
Dua karéta api Serayu papanggih di stasion Kroya.
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas Ékonomi AC
Status Beroperasi
Lokal Daop 5 Purwokerto
Stasion terminus Stasion Purwokerto
Stasion Pasar Senén
Operasi
Pamilik PT KAI
Operator Daérah Operasi V Purwokerto
Karakter Lintas pagunungan
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téknis
Lébar sepur 1.067 mm
Titik pangluhurna +848 (Nagrég)
Karéta api Serayu
KA Serayu eureun di stasion Tasikmalaya

Karéta api Serayu nyaéta karéta api nu ngalayanan rute Purwokerto - Kiaracondong - Pasar Senén.[1] Karéta ieu jadi hiji-hijina karéta rute Jakarta-Purwokerto anu maké jalur kidul, lain jalur kalér.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi V Purwokerto.[1]

Asal usul ngaran[édit | édit sumber]

Kecap Serayu (asalna tina Sarayu atawa Cisarayu) nyaéta ngaran walungan anu aya di Jawa Tengah, baheula walungan ieu dipaké pikeun batas wétan Karajaan Sunda.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Karéta api Serayu asalna tina Karéta api Galuh rute Kroya - Jakarta Kota, terus jadi Karéta api Cipuja/Citrajaya rute Cilacap - Purwakarta - Jakarta, terus jadi Karéta api Serayu.[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • lokomotip CC201, CC203, CC206
  • 6 karéta ékonomi (K3 PWT)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP3 PWT)
  • 1 karéta aling-aling (B)[1]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Serayu dijalankeun 4 kali, Serayu Siang jeung Serayu Malam.[2] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI

Jreast e257 door.jpg