Stasion Sasaksaat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Sasaksaat
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun SKT.png
  • Singgetan: SKT
  • Nomor: 1413
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBandung Kulon
KacamatanCipatat
DésaSumurbandung
Kodeu pos40554
Sajarah
Dibuka1902
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+540,62 m
Perenahna[2]km 144+711 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang
LayananLokal Bandung Raya (Purwakarta - Cicaléngka) jeung Lokal Cibatu
Pamesenan tikétNgan ngalayanan panjualan langsung.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanÉléktrik

Stasion Sasaksaat (SKT) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Sumurbandung, Cipatat, Bandung Kulon. Stasion ieu boga dua jalur, kalawan jalur 2 minangka jalur lurus. Ka arah Jakarta, aya torowongan pangpanjangna sa-Indonésia anu aktip kénéh, nyaéta torowongan Sasaksaat, anu panjangna 900 m. Sesengkeun ka arah Bandung, aya jambatan pangpanjangna sa-Indonésia anu aktip kénéh, nyaéta jambatan Cikubang, anu panjangna 300 m. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Purwakarta-Cicaléngka jeung Karéta api lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Maswati
Stasion saenggeusna:
Stasion Cilamé


Stasiun Selatan Bandung.jpg