Stasion Sasaksaat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Sasaksaat
  • Singgetan: SKT
  • Nomor: 1413
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Bandung Kulon
Kacamatan Cipatat
Désa Sumurbandung
Kodeu pos 40554
Sajarah
Dibuka 1902
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +540,62 m
Perenahna[2] km 144+711 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang
Layanan Lokal Bandung Raya (Purwakarta - Cicaléngka) jeung Lokal Cibatu
Pamesenan tikét Ngan ngalayanan panjualan langsung.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 2
Jumlah péron 2
Tipeu pasinyalan Éléktrik

Stasion Sasaksaat (SKT) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Sumurbandung, Cipatat, Bandung Kulon. Stasion ieu boga dua jalur, kalawan jalur 2 minangka jalur lurus. Ka arah Jakarta, aya torowongan pangpanjangna sa-Indonésia anu aktip kénéh, nyaéta torowongan Sasaksaat, anu panjangna 900 m. Sesengkeun ka arah Bandung, aya jambatan pangpanjangna sa-Indonésia anu aktip kénéh, nyaéta jambatan Cikubang, anu panjangna 300 m. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Purwakarta-Cicaléngka jeung Karéta api lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Maswati
Stasion saenggeusna:
Stasion Cilamé


Stasiun Selatan Bandung.jpg