Stasion Sasaksaat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Sasaksaat

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun SKT.png
  • Singgetan: SKT
  • Nomor: 1413
LokasiSumurbandung, Cipatat, Bandung Kulon, Jawa Kulon, 40554
Indonésia
Luhur+540,62 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 144+711 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1902
Layanan
Lokal Bandung Raya (Purwakarta - Cicaléngka) jeung Lokal Cibatu
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Pamesenan tikétNgan ngalayanan panjualan langsung.
Lokasi dina peta

Stasion Sasaksaat (SKT) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮞᮞᮊ᮪ᮞᮃᮒ᮪) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Sumurbandung, Cipatat, Bandung Kulon. Stasion ieu boga dua jalur, kalawan jalur 2 minangka jalur lurus. Ka arah Jakarta, aya torowongan pangpanjangna sa-Indonésia anu aktip kénéh, nyaéta torowongan Sasaksaat, anu panjangna 900 m. Sesengkeun ka arah Bandung, aya jambatan pangpanjangna sa-Indonésia anu aktip kénéh, nyaéta jambatan Cikubang, anu panjangna 300 m. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Purwakarta-Cicaléngka jeung Karéta api lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Maswati
Stasion saenggeusna:
Stasion Cilamé