Stasion Sasaksaat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Sasaksaat
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun SKT.png
  • Singgetan: SKT
  • Nomor: 1413
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBandung Kulon
KacamatanCipatat
DésaSumurbandung
Kodeu pos40554
Sajarah
Dibuka1902
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+540,62 m
Perenahna[2]km 144+711 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang
LayananLokal Bandung Raya (Purwakarta - Cicaléngka) jeung Lokal Cibatu
Pamesenan tikétNgan ngalayanan panjualan langsung.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanÉléktrik

Stasion Sasaksaat (SKT) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮞᮞᮊ᮪ᮞᮃᮒ᮪) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Sumurbandung, Cipatat, Bandung Kulon. Stasion ieu boga dua jalur, kalawan jalur 2 minangka jalur lurus. Ka arah Jakarta, aya torowongan pangpanjangna sa-Indonésia anu aktip kénéh, nyaéta torowongan Sasaksaat, anu panjangna 900 m. Sesengkeun ka arah Bandung, aya jambatan pangpanjangna sa-Indonésia anu aktip kénéh, nyaéta jambatan Cikubang, anu panjangna 300 m. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Purwakarta-Cicaléngka jeung Karéta api lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Maswati
Stasion saenggeusna:
Stasion Cilamé


Stasiun Selatan Bandung.jpg