Stasion Purwakarta

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Purwakarta
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun PWK.png
  • Singgetan: PWK
  • Nomor: 1404
Tumpukan KRL Purwakarta.jpg
Tumpukan KRL urut di stasion Purwakarta
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Purwakarta
Kacamatan Purwakarta
Kalurahan Nagritengah
Alamat Jalan Kolonel Kornel Singawinata No. 1
Kodeu pos 41114
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] II
Tingkat kaluhuran +84 m
Perenahna[2] km 103+070 lintas JakartaJatinegara
Cikampék–Purwakarta–Padalarang
Layanan Argo Parahyangan (régulér jeung tambahan), Harina, Ciremai, Serayu, Walahar Éksprés, Lokal Bandung Raya, jeung Lokal Cibatu
Pamesenan tikét

Sistem tikét onlén; ngalayanan pamesenan langsung di lokét

Aya fasilitas ala bandara mangrupa chéck-in mandiri pikeun nyitak boarding pass husus kaberangkatan KA jarak jauh/manengah.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 6
Jumlah péron 3
Tipeu pasinyalan

Éléktrik

  • jalur 1: sepur lurus jalur ganda arah Bandung
  • jalur 2: sepur lurus jalur ganda arah Jakarta sarta jalur tunggal ti/ka Bandung
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya
Boarding pass: Aya
Tempat ibadah: Aya
Stasion Purwakarta, jeung sakelompok prajurit TNI, 10 Pébruari 1948

Stasion Purwakarta (PWK) (Aksara Sunda baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮕᮥᮁᮝᮊᮁᮒ) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Nagritengah, Purwakarta, Purwakarta. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +84 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi II Bandung. Di deukeut stasion ieu aya urut dipo lokomotip. Stasion ieu miboga genep jalur karéta kalawan jalur 1 minangka sepur lurus jalur ganda ti arah Jakarta sarta jalur 2 minangka sepur lurus jalur ganda ka arah Jakarta jeung ogé jalur tunggal ti/ka Bandung.

Stasion ini perenahna deukeut pisan jeung kantor bupati Purwakarta nu bisa ditempuhan ku ngan leumpang.

Stasion ieu jadi "tempat istirahat panungtung" (pamakaman) pikeun sakabéh karéta rél listrik ékonomi non-AC anu kungsi beroperasi di lintas Jabodetabék ti saprak dihupusna KRL non-AC tanggal 25 Juli 2013. Di dieu aya KRL Rhéostatik, BN-Holec, jeung Hitachi. Di dieu ogé aya sésa gerbong KRL AC séri Tōyō Rapid 1000 jeung Tokyo Metro 5000.[3]

Tempat pikeun ngarucat KRL lianna aya di Stasion Cikaum, nyaéta tempat perucatan KRL Éksekutip AC milik PT KAI anu diimpor atawa diproduksi saacan taun 2009.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang[édit | édit sumber]

Kelas éksekutip[édit | édit sumber]

Argo Parahyangan, jurusan Jakarta (tambahan) jeung jurusan Bandung Hall (régulér jadwal beurang serta tambahan jadwal isuk-isuk jeung soré) / Bandung Kiaracondong (tambahan jadwal isuk-isuk)

Kelas campuran[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

Serayu, jurusan Jakarta jeung jurusan Kroya nyambung ka Purwokerto via Bandung-Tasikmalaya

Lokal/komuter ékonomi AC[édit | édit sumber]

Pasilangan jeung pasusulan[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Purwakarta per 2 Januari 2019 (révisi Gapeka 2017).

  • KA Régulér
No. KA KA Jurusan Kelas Jurusan Berangkat
359 Lokal Bandung Raya (a-Purwakarta) Purwakarta (PWK) Lokal Ékonomi AC 00.08 -
7098A Argo Parahyangan Tambahan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 00.33 00.35
222/219 Serayu Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 02.14 02.30
73/76 Harina Bandung Hall (BD) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 02.34 02.36
360 Lokal Bandung Raya (Purwakarta-a) Cicaléngka (CCL) Lokal Ékonomi AC - 04.20
321A Walahar Éksprés Jakarta Tanjungpriok (TPK) - 05.20
19 Argo Parahyangan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Plus 06.35 06.37
20 Bandung Hall (BD) 06.41 06.45
99/98 Ciremai Cikampék (CKP) nyambung ka Semarang Tawang (SMT) Éksekutip & Bisnis 07.49 07.51
7076 Argo Parahyangan Tambahan Bandung Kiaracondong (KAC) Éksekutip Argo 07.58 08.07
22 Argo Parahyangan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Plus 10.21 10.24
216/217 Serayu Kroya (KYA) nyambung ka Purwokerto (PWT) Ékonomi AC 10.49 11.00
324A Walahar Éksprés Purwakarta (PWK) Lokal Ékonomi AC 12.33 -
32 Argo Parahyangan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 13.06 13.18
327A Walahar Éksprés Jakarta Tanjungpriok (TPK) Lokal Ékonomi AC - 13.40
326A Purwakarta (PWK) 13.45 -
34 Argo Parahyangan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo 14.13 14.15
329A Walahar Éksprés Jakarta Tanjungpriok (TPK) Lokal Ékonomi AC - 14.25
395 Lokal Cibatu Purwakarta (PWK) 14.53 -
7075 Argo Parahyangan Tambahan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo 14.56 14.58
218/215 Serayu Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 15.23 15.42
396 Lokal Cibatu Cibatu (CB) Lokal Ékonomi AC - 16.00
322A Walahar Éksprés Purwakarta (PWK) 19.06 -
30 Argo Parahyangan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Plus 21.36 21.39
220/221 Serayu Kroya (KYA) nyambung ka Purwokerto (PWT) Ékonomi AC 22.31 22.43
7077*) Argo Parahyangan Tambahan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo 22.41 22.43
75/74 Harina Cikampék (CKP) nyambung ka Surabaya Pasarturi (SBI) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 23.10 23.14
97/100 Ciremai Bandung Hall (BD) Éksekutip & Bisnis 23.34 23.36
  • KA Tambahan (beroperasi nalika lebaran jeung natal-taun anyar; kadang ogé pas poé libur nasional atawa ahir pekan nu tangtu)
No. PLB/KLB KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
7062**) Argo Parahyangan Tambahan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 11.15 11.19

Keterangan:

*) = Lamun KA 35F-36F Argo Parahyangan Fakultatif beroperasi, KA 7077 Argo Parahyangan Tambahan teu beroperasi. Kitu ogé sabalikna.

**) = Lamun KA 125F-126F Fajar/Senja Utama CN beroperasi, PLB 7061-7062 Argo Parahyangan Tambahan teu beroperasi. Kitu ogé sabalikna.

Galéri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Majalah KA Edisi Juni 2014

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi KAI dan jadwal kereta api tahun 2017

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Sadang
Stasion saenggeusna:
Stasion Ciganéa

Koordinat: 6°33′10″S 107°26′47″E / 6.5527886°S 107.4463964°E / -6.5527886; 107.4463964


Stasiun Selatan Bandung.jpg