Stasion Ciganéa

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Ciganéa

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CA.png
  • Singgetan: CA
  • Nomor: 1405
Stasiun Ciganea.jpg
Stasion Ciganéa
LokasiMekargalih, Jatiluhur, Purwakarta, Jawa Kulon, 41152
Indonésia
Luhur+141 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 109+635 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Lokal Bandung Raya (Purwakarta - Cicaléngka)
Lokal Cibatu
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Pamesenan tikétNgan ngalayanan panjualan langsung.
Lokasi dina peta

Stasion Ciganéa (CA) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮌᮔᮦᮃ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Mekargalih, Jatiluhur, Purwakarta. Stasion ieu boga dua jalur. Jalur ka arah Sukatani geus mangrupa jalur ganda, sedengkeun jalur ka arah Purwakarta mah masih kénéh jalur tunggal. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Purwakarta-Cicaléngka jeung Karéta api lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Purwakarta
Stasion saenggeusna:
Stasion Sukatani