Stasion Ciganéa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Ciganéa
  • Singgetan: CA
  • Nomor: 1405
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Purwakarta
Kacamatan Jatiluhur
Désa Mekargalih
Kodeu pos 41152
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +141 m
Perenahna[2] km 109+635 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang
Layanan Lokal Bandung Raya (Purwakarta - Cicaléngka)
Lokal Cibatu
Pamesenan tikét Ngan ngalayanan panjualan langsung.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 2
Jumlah péron 2
Tipeu pasinyalan Éléktrik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya

Stasion Ciganéa (CA) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Mekargalih, Jatiluhur, Purwakarta. Stasion ieu boga dua jalur. Jalur ka arah Sukatani geus mangrupa jalur ganda, sedengkeun jalur ka arah Purwakarta mah masih kénéh jalur tunggal. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Purwakarta-Cicaléngka jeung Karéta api lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Purwakarta
Stasion saenggeusna:
Stasion Sukatani


Stasiun Selatan Bandung.jpg