Stasion Ciganéa

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Ciganéa
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CA.png
  • Singgetan: CA
  • Nomor: 1405
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténPurwakarta
KacamatanJatiluhur
DésaMekargalih
Kodeu pos41152
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+141 m
Perenahna[2]km 109+635 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang
LayananLokal Bandung Raya (Purwakarta - Cicaléngka)
Lokal Cibatu
Pamesenan tikétNgan ngalayanan panjualan langsung.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya

Stasion Ciganéa (CA) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Mekargalih, Jatiluhur, Purwakarta. Stasion ieu boga dua jalur. Jalur ka arah Sukatani geus mangrupa jalur ganda, sedengkeun jalur ka arah Purwakarta mah masih kénéh jalur tunggal. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Purwakarta-Cicaléngka jeung Karéta api lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Purwakarta
Stasion saenggeusna:
Stasion Sukatani


Stasiun Selatan Bandung.jpg