Stasion Sukatani

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Sukatani
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun SUT.png
  • Singgetan: SUT
  • Nomor: 1406
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténPurwakarta
KacamatanSukatani
DésaSukatani
Kodeu pos41167
Sajarah
Dibuka1902
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+226 m
Perenahna[2]km 116+871 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang
LayananLokal Bandung Raya (Purwakarta - Cicaléngka) jeung Lokal Cibatu
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya

Stasion Sukatani (SUT) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Sukatani, Purwakarta. Stasion ieu boga tilu jalur. Ka arah Ciganéa, jalur enggeus mangrupa jalur ganda, sedengkeun ka arah Pléréd masih kénéh jalur tunggal. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Purwakarta-Cicaléngka jeung Karéta api lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Ciganéa
Stasion saenggeusna:
Stasion Pléréd


Stasiun Selatan Bandung.jpg