Lompat ke isi

Stasion Padalarang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Stasion Padalarang

  • Singgetan: PDL
  • Nomor: 1415
Stasion Padalarang ditempo ti hareup
LokasiJalan Cihaliwung
Kertamulya, Padalarang, Bandung Kulon, Jawa Kulon, 40553
Indonésia
Luhur+695 m
OperatorKAI Commuter KERETA CEPAT INDONESIA CHINA
Letak ti pangkalkm 140+472 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
km 174+850 lintas JakartaCikampékPurwakarta
Padalarang[1]
Jumlah péron(KAI) 4 (KCIC) 2
Jumlah jalur(KAI) 5 (KCIC) 2 Jalur, Jalur lurus ka Halim jeung Tegalluar teu dibere nomor.
Informasi lain
KlasifikasiI[2]
Layanan
Commuter Line Bandung Raya

Commuter Line Garut Feeder Kereta Cepat

Karéta Whoosh
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta
Tulisan stasion Padalarang

Stasion Padalarang (Kodeu: PDL) nyaéta hiji stasion karéta anu perenahna di Jalan Cihaliwung Kertamulya, Padalarang, Bandung Kulon. Stasion nu aya di tingkat kaluhuran +695 mdbs ieu aya di Daérah Operasi II Bandung. Stasion ieu mangrupa stasion panggedéna di Kabupatén Bandung Kulon, Sarto Komplek stasion Kereta Whoosh ti (KERETA CEPAT INDONESIA CHINA)

Stasion ieu kahubung jeung jalur karéta api Manggarai-Padalarang anu petak Padalarang-Cianjur na kiwari teu aktip.

Karéta api[édit | édit sumber]

Galéri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (Persero) Archived 2016-12-07 di Wayback Machine

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Gadobangkong
Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cilamé
Stasion saenggeusna:
-
Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Tagogapu
Stasion saenggeusna:
-


Koordinat: 6°50′35″S 107°29′50″E / 6.8429246°S 107.4973154°E / -6.8429246; 107.4973154