Stasion Tagogapu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Tagogapu
  • Singgetan: TAU
  • Nomor: 1518
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Bandung Kulon
Kacamatan Padalarang
Désa Tagogapu
Sajarah
Dibuka 17 Méi 1884
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +595 m
Perenahna[2] km 134+904 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Karéta api Kian Santang (rencana)
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 2
Jumlah péron 2
Tipeu pasinyalan Éléktrik

Stasion Tagogapu (Kodeu: TAU) nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Tagogapu, Padalarang, Bandung Kulon. Stasion nu aya di tingkat kaluhuran +595 m ieu aya di Daérah Operasi II Bandung.

Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur - Padalarang eukeur diaktipkeun deui, rél-rél anu tiheula diganti ku rél anu anyar lantaran rél nu baheula geus kolot sarta teu bisa nahan beban anu beurat teuing. Kira-kira prosés réaktivasi ieu bisa bérés ahir 2019 atawa awal 2020.[3]

Karéta api[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Reaktivasi Jalur Kereta Cianjur-Padalarang Selesai Akhir 2019 Liputan6.com, diakses tanggal 29 Desember 2018

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cipatat
Stasion saenggeusna:
Stasion Padalarang


Koordinat: 6°48′40″S 107°27′54″E / 6.8110196°S 107.4650377°E / -6.8110196; 107.4650377


Stasiun Selatan Bandung.jpg