Karéta api Kian Santang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kian Santang
Karéta api Kian Santang nu keur di uji coba keun
Informasi
Sistem Karéta api lokal taratas
Kelas ékonomi
Status Rencana beroperasi
Lokal Daop 2 Bandung
Stasion terminus Stasion Kiaracondong
Stasion Cianjur
Operasi
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi II Bandung
Lokomotip ?
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm

Karéta api Kian Santang atawa Karéta api Kiansantang nyaéta karéta api anu rencanana bakal ngalayanan rute Stasion Kiaracondong - Stasion Cianjur.[1] Karéta ieu neruskeun tugasna Karéta api Cianjuran anu teu beroperasi ti mimiti taun 2013.[1] Karéta ieu maké rangkéan Karéta api Kahuripan anu teu dijalankeun siang.[1] Karéta ieu acan dioperasikeun nepi ka kiwari lantaran aya urug di daérah Ciranjang, Cianjur.[2] Rencanana, karéta ieu bakal kahubung jeung Karéta api Pangrango jeung Karéta api Siliwangi anu ngalayanan rute Bogor-Cianjur.[2]

Tingali oge[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Antaranews:KA Bandung-Cianjur beroperasi lagi (id) diakses tanggal 27 Desember 2015
  2. a b Peresmian KA Kiansantang diundur (id) diakses tanggal 27 Desember 2015

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI


KA Galunggung Nagreg.jpg