Karéta api Pangrango

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pikeun ngaran gunung, tingali Gunung Pangrango.
Karéta api Pangrango
Bogor Palédang-Sukabumi PP.
Si010414 2.JPG
KA Pangrango (katuhu) rék asup ka Stasion Sukabumi, KA Siliwangi (kénca) keur disiapkeun pikeun ngahilikeun lokomotip
Informasi
Sistem Karéta api lokal jarak manengah
Kelas éksekutip-ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 1 Jakarta
Stasion terminus Stasion Bogor Palédang
Stasion Sukabumi
Operasi
Dibuka 2013
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 40-75 km/jam

Karéta api Pangrango nyaéta karéta api lokal jarak manengah anu ngalayanan ruteu Stasion Bogor Palédang - Stasion Sukabumi. [1] Karéta ieu dijalankeun jeung Karéta api Siliwangi anu nagalayanan ruteu Stasion Sukabumi - Stasion Cianjur (asalna Karéta api Pangrango ngalayanan ruteu Palédang-Cianjur-Sukabumi, sedengkeun Karéta api Siliwangi ngalayanan ruteu Sukabumi-Cianjur-Palédang, mung dirobah per tanggal 21 Januari 2015). [1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta.[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Spesifikasi karéta[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Pangrango dijalankeun 3 kali, boh ka Bogor Palédang, boh ka Sukabumi. [2] Karéta ieu jeung Karéta api Siliwangi "mondok" di Stasion Sukabumi.[2] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Insidén[édit | édit sumber]

  • Tanggal 3 Januari 2014 tabuh 14.05, KA 7118 Pangrango rélasi Bogor Paledang - Sukabumi anjlok di Jambatan Pamoyanan, Cicurug, Sukabumi, Jawa Kulon lantaran aya rél anu potong. [3] Euweuh korban jiwa dina insidén ieu. [3] 1 karéta makan anu aya di rangkéan pangtungtungna ampir tiguling lantaran nincak rél nu potong. [3] Ahirna karéta makan éta dileupaskeun jeung ditinggalkeun tina rangkéan, karéta maju deui, sanajan euweuh aliran listrik jeung pasilitas réstorasi. [3] Rél diomékeun nepi ka bérés tabuh 21.25, jeung ngoméan bantalan anu potong jeung isukna KA bisa ngaliwat normal.[3]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api Siliwangi, karéta api lokal taratas anu ngalayanan ruteu Stasion Sukabumi-Stasion Cianjur

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d https://www.kereta-api.co.id/?it8tnz=Mg==&_8dnts=ZGV0YWls&_42ph=MTE&_24nd=MTc2/ (id) diakses tanggal 25 Desember 2015
  2. a b c http://www.railway.web.id/2014/07/jadwal-kereta-api-siliwangi-pangrango.html Jadwal KA Pangrango (id) diaksés tanggal 25 Desember 2015
  3. a b c d e http://radarsukabumi.com/?p=94953 Gerbong KA Pangrango Anjlok (id) diakses tanggal 25 Desember 2015 diaksés tanggal

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg