Stasion Parungkuda

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Parungkuda
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun PRK.png
  • Singgetan: PRK
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténSukabumi
KacamatanParungkuda
DésaParungkuda
Kodeu pos43357
Sajarah
Dibuka21 Maret 1882
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+396 M
Perenahna[2]km 34+539 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananKaréta api Pangrango
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik

Stasion Parungkuda (PRK) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮕᮛᮥᮀᮊᮥᮓ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Parungkuda, Parungkuda, Sukabumi. Stasion ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta sarta miboga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion Parungkuda ngan ngalayanan karéta api Pangrango jurusan Bogor jeung Sukabumi.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Cijambé
Stasion saenggeusna:
Stasion Cibadak


Stasiun Selatan Bandung.jpg