Stasion Parungkuda

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Parungkuda
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun PRK.png
  • Singgetan: PRK
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténSukabumi
KacamatanParungkuda
DésaParungkuda
Kodeu pos43357
Sajarah
Dibuka21 Maret 1882
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+396 M
Perenahna[2]km 34+539 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananKaréta api Pangrango
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik

Stasion Parungkuda (PRK) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Parungkuda, Parungkuda, Sukabumi. Stasion ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta sarta miboga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion Parungkuda ngan ngalayanan karéta api Pangrango jurusan Bogor jeung Sukabumi.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Cijambé
Stasion saenggeusna:
Stasion Cibadak


Stasiun Selatan Bandung.jpg