Stasion Parungkuda

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Parungkuda

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun PRK.png
  • Singgetan: PRK
LokasiParungkuda, Parungkuda, Sukabumi, Jawa Kulon, 43357
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°50′48″S 106°45′38″E / 6.846555°S 106.760555°E / -6.846555; 106.760555Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°50′48″S 106°45′38″E / 6.846555°S 106.760555°E / -6.846555; 106.760555
Luhur+396 M
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 34+539 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur3
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka21 Maret 1882
Layanan
Karéta api Pangrango
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta

Stasion Parungkuda (PRK) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮕᮛᮥᮀᮊᮥᮓ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Parungkuda, Parungkuda, Sukabumi. Stasion ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta sarta miboga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion Parungkuda ngan ngalayanan karéta api Pangrango jurusan Bogor jeung Sukabumi.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Cijambé
Stasion saenggeusna:
Stasion Cibadak