Stasion Sukabumi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Singgetan stasion ieu hartina lain Sistem Satuan Internasional.
Stasion Sukabumi
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun SI.png
  • Singgetan: SI
COLLECTIE TROPENMUSEUM Stationsgebouw Soekaboemi Java TMnr 10013993.jpg
Bagian hareup Stasion Sukabumi tempo doeloe
(Dok. Tropenmuseum)
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kota Sukabumi
Kacamatan Cikolé
Kalurahan Gunungparang
Alamat Jalan Stasion Sukabumi Barat 2
Sajarah
Dibuka 1882
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1] II
Tingkat kaluhuran +584 m
Perenahna[2] km 57+713 lintas Bogor-Bandung-
Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta
Layanan Pangrango jeung Siliwangi
Pamesenan tikét

Sistem tikét online; ngalayanan pamesenan langsung sarta parobahan/pabolayan kaberangkatan di lokét.

Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass husus kaberangkatan KA jarak jauh/manengah.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 3 (jalur 2: jalur lurus)
Jumlah péron 2 (hiji péron sisi jeung hiji péron pulau)
Gaya arsitéktur Indische Empire
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Boarding pass: Aya

Stasion Sukabumi (SI) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Gunungparang, Cikolé, Sukabumi. Stasion anu luhurna +584 méter ieu mangrupa stasion pangkidulna di Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu jeung Stasion Cisaat, mangrupa stasion pangluhurna di Daop éta. Stasion ieu dibuka taun 1882.

Stasion ieu baheulana boga 5 jalur, ngan kiwari ngan 3 jalur anu aktip kénéh. Jalur 1 biasana dipaké pikeun Karéta api Pangrango, jalur 2 minangka jalur lurus biasana dipaké Karéta api Siliwangi, sedangkeun jalur 3 mangrupa jalur simpen. Salian ti éta, stasion ieu baheulana miboga dipo lokomotip jeung pamuter rél/turntable. Dipo lokomotipna geus dibongkar, ngan turntable na nu kiwari aya kénéh.

Kiwari jambatan putarna ogé geus tara dipaké, lantaran PT KAI ayeuna mah ngaoperasikeun lokomotip CC206 minangka lokomotip panganyarna anu boga dua kabin masinis, jadi teu kudu diputer deui posisi lokomotipna. Layanan karéta api di stasion ieu dibuka mulai jam 4 isuk-isuk nepi ka sekitar jam 10 peuting.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Sukabumi per 1 April 2017 (dumasar kana Gapeka 2017).

No. KA KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
389 Pangrango Bogor Palédang (PLG) Éksekutip jeung Ékonomi AC - 05.15
456 Siliwangi Cianjur (CJ) Lokal Ékonomi AC - 05.45
455 Sukabumi (SI) 09.40 -
390 Pangrango Éksekutip jeung Ékonomi AC 09.54 -
458 Siliwangi Cianjur (CJ) Lokal Ékonomi AC - 10.20
391 Pangrango Bogor Palédang (PLG) Éksekutip jeung Ékonomi AC - 10.25
392 Sukabumi (SI) 15.13 -
457 Siliwangi Lokal Ékonomi AC 15.15 -
393 Pangrango Bogor Palédang (PLG) Éksekutip jeung Ékonomi AC - 15.45
460 Siliwangi Cianjur (CJ) Lokal Ékonomi AC - 15.50
459 Sukabumi (SI) 19.40 -
394 Pangrango Éksekutip jeung Ékonomi AC 20.36 -

Panorama[édit | édit sumber]

Foto panoramik péron Stasion Sukabumi.

Galéri[édit | édit sumber]

Pranala luar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cisaat
Stasion saenggeusna:
Halteu Ranji

Koordinat: 6°55′30″S 106°55′47″E / 6.925075°S 106.929587°E / -6.925075; 106.929587


Stasiun Selatan Bandung.jpg
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero).