Stasion Sukabumi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Sukabumi
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun SI.png
  • Singgetan: SI
COLLECTIE TROPENMUSEUM Stationsgebouw Soekaboemi Java TMnr 10013993.jpg
Bagian hareup Stasion Sukabumi tempo doeloe
(Dok. Tropenmuseum)
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaSukabumi
KacamatanCikolé
KalurahanGunungparang
AlamatJalan Stasion Sukabumi Barat 2
Sajarah
Dibuka1882
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+584 m
Perenahna[2]km 57+713 lintas Bogor-Bandung-
Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta
LayananPangrango jeung Siliwangi
Pamesenan tikétSistem tikét online; ngalayanan pamesenan langsung sarta parobahan/pabolayan kaberangkatan di lokét. Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass husus kaberangkatan KA jarak jauh/manengah.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3 (jalur 2: jalur lurus)
Jumlah péron2 (hiji péron sisi jeung hiji péron pulau)
Gaya arsitékturIndische Empire
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Boarding pass: Aya

Stasion Sukabumi (SI) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮞᮥᮊᮘᮥᮙᮤ) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Gunungparang, Cikolé, Sukabumi. Stasion anu luhurna +584 méter ieu mangrupa stasion pangkidulna di Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu jeung Stasion Cisaat, mangrupa stasion pangluhurna di Daop éta. Stasion ieu dibuka taun 1882.

Stasion ieu baheulana boga 5 jalur, ngan kiwari ngan 3 jalur anu aktip kénéh. Jalur 1 biasana dipaké pikeun Karéta api Pangrango, jalur 2 minangka jalur lurus biasana dipaké Karéta api Siliwangi, sedangkeun jalur 3 mangrupa jalur simpen. Salian ti éta, stasion ieu baheulana miboga dipo lokomotip jeung pamuter rél/turntable. Dipo lokomotipna geus dibongkar, ngan turntable na nu kiwari aya kénéh.

Kiwari jambatan putarna ogé geus tara dipaké, lantaran PT KAI ayeuna mah ngaoperasikeun lokomotip CC206 minangka lokomotip panganyarna anu boga dua kabin masinis, jadi teu kudu diputer deui posisi lokomotipna. Layanan karéta api di stasion ieu dibuka mulai jam 4 isuk-isuk nepi ka sekitar jam 10 peuting.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Jadwal kereta api[édit | édit sumber]

Ieu jadwal kereta api panumpang anu eureun di Stasion Sukabumi per 1 Désémber 2019 (dumasar Gapéka 2019).

No. KA KA Jurusan Kelas Nepi Indit
221 Pangrango Bogor Palédang (PLG) Éksekutip & Ékonomi - 05.15
498 Siliwangi Ciranjang (CRJ) Lokal Ékonomi - 05.45
222 Pangrango Sukabumi (SI) Eksekutif & Ekonomi 09.54 -
497 Siliwangi Lokal Ékonomi 10.20 -
225 Pangrango Bogor Palédang (PLG) Éksekutip & Ékonomi - 10.25
500 Siliwangi Ciranjang (CRJ) Lokal Ékonomi - 10.55
226 Pangrango Sukabumi (SI) Éksekutip & Ékonomi 15.21 -
499 Siliwangi Lokal Ékonomi 15.40 -
229 Pangrango Bogor Palédang (PLG) Éksekutip & Ékonomi - 15.45
502 Siliwangi Ciranjang (CRJ) Lokal Ékonomi - 16.15
230 Pangrango Sukabumi (SI) Éksekutip & Ékonomi 20.41 -
501 Siliwangi Lokal Ékonomi 20.50 -

Panorama[édit | édit sumber]

Foto panoramik péron Stasion Sukabumi.

Galéri[édit | édit sumber]

Pranala luar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cisaat
Stasion saenggeusna:
Halteu Ranji


Koordinat: 6°55′30″S 106°55′47″E / 6.925075°S 106.929587°E / -6.925075; 106.929587


Stasiun Selatan Bandung.jpg
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero).