Stasion Ciranjang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Ciranjang
Logo PT KAI (Persero).svg
PapanNamaStasiun CRJ.png
  • Singgetan: CRJ
  • Nomor: 1514
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Cianjur
Kacamatan Ciranjang
Kalurahan Ciranjang
Alamat Jl. Raya Cianjur-Padalarang
Sajarah
Dibuka 17 Méi 1884
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +262 m
Perenahna[2] km 108+078 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Karéta api Kian Santang (rencana)
Karéta api Siliwangi (rencana)
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 2
Jumlah péron 1
Tipeu pasinyalan Mékanik

Stasion Ciranjang (Kode: CRJ) nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Ciranjang, Ciranjang, Cianjur, Jawa Kulon. Stasion ieu aya di Daérah Operasi II Bandung.

Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur - Padalarang eukeur diaktipkeun deui, rél-rél anu tiheula diganti ku rél anu anyar lantaran rél nu baheula geus kolot sarta teu bisa nahan beban anu beurat teuing. Kira-kira prosés réaktivasi ieu bisa bérés ahir 2019 atawa awal 2020.[3]

Karéta api[édit | édit sumber]

  • Kian Santang (Lokal Ékonomi AC) (rencana)
  • Siliwangi (Lokal Ékonomi AC) (rencana, ruteuna diperpanjang ti Cianjur)

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Reaktivasi Jalur Kereta Cianjur-Padalarang Selesai Akhir 2019 Liputan6.com, diakses tanggal 29 Desember 2018

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Selajambé
Stasion saenggeusna:
Stasion Cipeuyeum


Stasiun Selatan Bandung.jpg