Stasion Ciranjang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Ciranjang
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CRJ.png
  • Singgetan: CRJ
  • Nomor: 1514
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténCianjur
KacamatanCiranjang
KalurahanCiranjang
AlamatJl. Raya Cianjur-Padalarang
Sajarah
Dibuka17 Méi 1884
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+262 m
Perenahna[2]km 108+078 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananKaréta api Siliwangi
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik

Stasion Ciranjang (CRJ) nyaéta hiji stasion karéta api nu perenahna di Ciranjang, Ciranjang, Cianjur, Jawa Kulon. Stasion anu luhurna +272 méter ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi II Bandung.

Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur - Padalarang eukeur diaktipkeun deui, rél-rél anu tiheula diganti ku rél anu anyar lantaran rél nu baheula geus kolot sarta teu bisa nahan beban anu beurat teuing. Jalur pétak Ciranjang-Cipatat geus bérés réaktipasi di tanggal 21 Séptémber 2020. Ieu ditandaan ku dipanjanganna ruteu karéta api Siliwangi jadi Cipatat-Sukabumi.[3][4]

Karéta api[édit | édit sumber]

Siliwangi (Lokal Ékonomi AC), jurusan Sukabumi jeung Cipatat.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Reaktivasi Jalur Kereta Cianjur-Padalarang Selesai Akhir 2019 Liputan6.com, diakses tanggal 29 Desember 2018
  4. Media, Kompas Cyber. "KAI Gratiskan Tiket KA Siliwangi Ciranjang-Cipatat hingga 30 September 2020". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-11-27. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Selajambé
Stasion saenggeusna:
Stasion Cipeuyeum