Stasion Cipatat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cipatat

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CPT.png
  • Singgetan: CPT
  • Nomor: 1517
Stasiun Cipatat 2020.jpg
Stasion Cipatat ditempo ti hareup
LokasiJalan Raya Cianjur-Padalarang
Cipatat, Cipatat, Bandung Kulon, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+345 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 124+077 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka17 Méi 1884
Layanan
Karéta api Siliwangi
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta

Stasion Cipatat (CPT) nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Cipatat, Cipatat, Bandung Kulon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +345 méter ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi 2 Bandung.

Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur - Padalarang eukeur diaktipkeun deui, rél-rél anu tiheula diganti ku rél anu anyar lantaran rél nu baheula geus kolot sarta teu bisa nahan beban anu beurat teuing. Kira-kira prosés réaktivasi ieu bisa bérés ahir 2019 atawa awal 2020.[3]

Di tanggal 21 Séptémber 2020, karéta api Siliwangi ruteuna dipanjangan nepi ka ieu stasion, bareng jeung diréaktipasina jalur Ciranjang-Cipatat

Karéta api[édit | édit sumber]

Galéri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Reaktivasi Jalur Kereta Cianjur-Padalarang Selesai Akhir 2019 Liputan6.com, diakses tanggal 29 Desember 2018

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Rajamandala
Stasion saenggeusna:
Stasion Tagogapu