Stasion Cipatat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cipatat
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero) 2020.svg
PapanNamaStasiun CPT.png
  • Singgetan: CPT
  • Nomor: 1517
Stasiun Cipatat 2020.jpg
Stasion Cipatat ditempo ti hareup
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBandung Kulon
KacamatanCipatat
DésaCipatat
AlamatJalan Raya Cianjur-Padalarang
Sajarah
Dibuka17 Méi 1884
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+345 m
Perenahna[2]km 124+077 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananKaréta api Siliwangi
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanÉléktrik

Stasion Cipatat (CPT) nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Cipatat, Cipatat, Bandung Kulon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +345 méter ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi 2 Bandung.

Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur - Padalarang eukeur diaktipkeun deui, rél-rél anu tiheula diganti ku rél anu anyar lantaran rél nu baheula geus kolot sarta teu bisa nahan beban anu beurat teuing. Kira-kira prosés réaktivasi ieu bisa bérés ahir 2019 atawa awal 2020.[3]

Di tanggal 21 Séptémber 2020, karéta api Siliwangi ruteuna dipanjangan nepi ka ieu stasion, bareng jeung diréaktipasina jalur Ciranjang-Cipatat

Karéta api[édit | édit sumber]

Galéri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Reaktivasi Jalur Kereta Cianjur-Padalarang Selesai Akhir 2019 Liputan6.com, diakses tanggal 29 Desember 2018

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Rajamandala
Stasion saenggeusna:
Stasion Tagogapu