Stasion karéta api

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dipindahkeun ti Stasion karéta)
Luncat ka: pituduh, sungsi
Stasion Haurpugur, katingali aya ruang tunggu jeung lokét
Three rail tracks 350.jpg
Angkutan karéta
Operasi
Stasion
Karéta
Lokomotif
Gerbong
Runtuyan karéta
Sajarah
Sajarah dumasar nagara
Istilah
Per nagara
Kacilakaan

Modél

Kotak ieu: temposawalaédit

Stasion karéta api atawa stasion karéta atawa statsion karéta (Basa Indonésia: stasiun kereta api) (Basa Inggris: railroad station[1], rail station[2][3] atawa di Britania Raya ilahar disebut statsion[4]) nyaeta fasilitas tempat panumpang naék jeung turun tina karéta api jeung/atawa barang ditaékkeun atawa diturunkeun. [5]. Aya ogé halteu karéta api anu boga fungsi sarua jeung stasion karéta api, nyaéta pikeun naék turunkeun panumpang, tapi halteu karéta api ngan boga hiji jalur sarta teu bisa dipaké tempat pasilangan antar karéta api.

Fasilitas[édit | édit sumber]

Stasion leutik[édit | édit sumber]

  • Ruang pengatur perjalanan karéta api (PPKA)
  • Péron
  • Lokét

Stasion gedé[édit | édit sumber]

  • Ruang pengatur perjalanan karéta api (PPKA)
  • Péron
  • Lokét
  • ATM
  • Musholla
  • Toilet
  • Minimarket
  • Réstoran
  • Ruang tunggu

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]