Stasion Bandung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Stasion Bandung
Stasionbandung.JPG
Stasion bandung belah kalér
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kota Bandung
Kacamatan Andir
Kalurahan Kebonjeruk
Alamat Jalan Stasiun Timur No.1 (Pintu Kidul)

Jalan Kebon Kawung No.43 (Pintu Kalér)

Kode pos 40181
Sejarah
Taun dibuka 1884
Informasi Séjén
Operator Daerah Operasi II Bandung
Kode stasion BD
Kaluhuran +709 m
Layanan Argo Wilis, Argo Parahyangan, Turangga, Harina, Lodaya, Ciremai Ekspres, Malabar, Mutiara Selatan, Lokal Bandung Raya, lokal Cibatu, Kian Santang (rencana)

Stasion Bandung atawa Stasion Hall nyaéta stasion karéta api utama nu aya di kota Bandung. Stasion ieu ayana di jalur jaringan kidul rél karéta api di pulo Jawa. Stasion ieu jadi wates antara Kalurahan Pasirkaliki jeung Kebonjeruk.

Lokasi[édit | édit sumber]

Stasion ieu posisina di tengah Kota Bandung, nyaeta di Jalan Kebon Kawung. Stasion ieu miboga 10 jalur aktip, mimiti jalur 1 nu pangkidulna nepi ka jalur 10 nu husus pikeun ka dipo lokomotip.

Karéta nu eureun di Bandung[édit | édit sumber]

Fasilitas[édit | édit sumber]

  • ATM
  • Dipo Lokomotip
  • Mesjid
  • Pusat reservasi
  • Restoran
  • Tempat parkir
  • Toilet

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Batutulis Station.jpg
Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Ciroyom
Stasion saenggeusna:
Stasion Cikudapateuh