Stasion Bandung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Stasion Bandung
250px
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kota Bandung
Kacamatan Andir
Kalurahan Kebonjeruk
Alamat Jalan Stasiun Timur No.1 (Pintu Kidul)

Jalan Kebon Kawung No.43 (Pintu Kalér)

Kode pos 40181
Sejarah
Taun dibuka 1884
Informasi Séjén
Operator Daerah Operasi II Bandung
Kode stasion BD
Kaluhuran +709 m
Layanan Argo Wilis, Argo Parahyangan, Turangga, Harina, Lodaya, Ciremai Ekspres, Malabar, Mutiara Selatan, Lokal Bandung Raya, lokal Cibatu

Stasion Bandung atawa Stasion Hall nyaéta stasion karéta api utama nu aya di kota Bandung. Stasion ieu ayana di jalur jaringan kidul rel karéta api di pulau Jawa. Stasion ieu jadi batas antara Kalurahan Pasirkaliki jeung Kebonjeruk.

Lokasi[édit | édit sumber]

Stasion ieu posisina di tengah Kota Bandung nyaeta di Jalan Kebon Kawung. Stasion ieu gaduh 10 jalur aktip, dimulai ti jalur 1 nu paling kidul dugi ka jalur 10 nu khusus jalur kaluar kajero lokomotip di dipo.

Sisi palih kaler Stasion Bandung

Kareta nu eureun di Bandung[édit | édit sumber]

Fasilitas[édit | édit sumber]

  • ATM
  • Dipo Lokomotip
  • Mesjid
  • Pusat reservasi
  • Restoran
  • Tempat parkir
  • Toilet

Loka luar[édit | édit sumber]