Karéta api Mutiara Selatan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mutiara Selatan
KA Mutiara Selatan Bumiwaluya.jpg
KA Mutiara Selatan ngaliwat langsung stasion Bumiwaluya
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Status Beroperasi
Lokal Daop 2 Bandung
Stasion terminus Stasion Bandung
Stasion Malang
Jumlah stasion 15-16
Operasi
Dibuka 1980-an (Éksekutip jeung Bisnis)
1999 (Bisnis)
28 Séptémber 2016 (Ékonomi 2016 New image)
Oktober 2016 (Bisnis)
Maret 2017 (Éksekutip jeung Bisnis)
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi II Bandung
Karakter lintas pagunungan
Lokomotip CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 50 s.d. 90 km/jam
Titik pangluhurna +848 (Nagrég)

Karéta api Mutiara Selatan nyaéta karéta api kelas campuran éksekutip-bisnis nu ngahubungkeun Stasion Bandung jeung Malang liwat Surabaya Gubeng.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 2 Bandung. [1]Asalna, karéta ieu mawa campuran kelas éksekutip jeung bisnis, tapi ti taun 1999 rangkéan KA Mutiara Selatan diganti jadi kelas bisnis sadaya, kelas éksekutip na dipindahkeun ka rangkéan Karéta api Turangga nu ngalayanan rute nu sarua. [1]

Tanggal 28 Séptémber 2016, KA Mutiara Selatan genti rangkéan jadi KA Ékonomi AC new image 2016, sarta ruteuna diperpanjang nepi ka Malang, ngan kusabab jarak antar korsina anu dianggap heurin teuing pikeun KA jarak jauh, rangkéan éta ngan dipaké kira-kira dua minggu, tuluy ditarik deui. KA Mutiara Selatan maké rangkéan bisnis deui. Bulan Maret 2017, KA Mutiara Selatan ganti kelas jadi kelas campuran éksekutip-bisnis.

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Spesifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotif CC203 atawa CC206
  • 4 karéta bisnis (K2 BD)
  • 3 karéta éksekutip (K1 BD)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP2 BD)
  • 2 karéta bagasi (B) [1]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Mutiara Selatan berangkat ti Bandung soré, nepi ka Malang isuk-isuk.[2] Berangkat deui ti Malang peuting, nepi ka Bandung isuk-isuk.[2] Jadwal lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI

KA Galunggung Nagreg.jpg