Karéta api Wijayakusuma

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Wijayakusuma
Wijayakusuma Arriving Kroya.jpg
KA Wijayakusuma tiba di Stasion Kroya
Informasi
Sistem Karéta api Jarak Jauh
Kelas Éksekutip-Ékonomi AC Prémium
Status Beroperasi
Lokal Daop 5 Purwokerto
Stasion awal Cilacap
Stasion ahir Ketapang
Operasi
Dibuka 26 Séptémber 2017
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi V Purwokerto
Karakter Lintas datar jeung pagunungan
Lokomotip CC201, CC203, atawa CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1067 mm
Listrik -
Gancangna operasional 60 - 90 km/jam

Karéta api Wijayakusuma nyaéta karéta api campuran kelas éksekutip jeung ékonomi prémium anu ngalayanan ruteu Cilacap-Ketapang (Banyuwangi) liwat jalur kidul (Yogyakarta-Solo-Madiun-Surabaya-Jember). Karéta api ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi V Purwokerto. KA ieu diresmikeun ku Bupati Cilacap Totto Suwarto Pamudji sarta Diréktur Utama PT Kereta Api Indonesia Édi Sukmoro jeung VP Daop 5 Purwokerto (PWT) di Stasion Cilacap di tanggal 26 Séptémber 2017[1].

Sajarah[édit | édit sumber]

PT Kereta Api Indonesia miboga rencana ngahapus kelas bisnis dina layananana, jadi engké ngan aya kelas éksekutip jeung ékonomi. Salasahiji carana nyaéta medalkeun layanan karéta anyar kalawan kelas ékonomi prémium.[2][3]

Karéta api ieu mimitina dioperasikeun minangka kelas ékonomi prémium kalawan jurusan Cilacap-Yogyakarta/Solo.[4] Ngan ti mimiti 1 Séptémber 2018, layanan KA Wijayakusuma dipanjangan nepi ka Banyuwangi ngaliwatan Yogyakarta-Solo-Madiun-Surabaya-Jember, anu kelasna campuran éksekutip jeung ékonomi prémium.[5]

Séké-sélér ngaran[édit | édit sumber]

Ngaran Wijayakusuma asalna ti ngaran kembang Wijayakusuma anu sok aya di daérah Kabupatén Cilacap.

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

Jadwal lalampahan[édit | édit sumber]

Ieu jadwal lalampahan karéta api Wijayakusuma dumasar Gapéka 2019.

Stasion KA 124/125 Stasion KA 123/126
Nepi Indit Nepi Indit
Cilacap - 14.50 Ketapang - 11.15
Maos 15.16 15.19 Banyuwangi Kota 11.29 11.33
Kroya 15.34 15.45 Rogojampi 11.45 11.47
Sumpiuh 15.57 15.59 Temuguruh 11.59 12.01
Gombong 16.15 16.17 Kalisetail 12.11 12.13
Kebumén 16.46 16.52 Kalibaru 12.31 12.33
Kutoarjo 17.28 17.35 Kalisat 13.17 13.23
Yogyakarta 18.26 18.40 Jember 13.42 13.52
Klatén 19.05 19.07 Rambipuji 14.04 14.06
Solo Balapan 19.32 19.40 Tanggul 14.26 14.28
Sragén 20.09 20.11 Klakah 14.58 15.00
Ngawi 20.45 20.47 Probolinggo 15.35 15.43
Madiun 21.09 21.22 Bayéman 15.55 16.02
Nganjuk 22.03 22.06 Pasuruan 16.37 16.43
Kertosono 22.26 22.30 Bangil 17.01 17.07
Jombang 22.46 22.49 Sidoarjo 17.32 17.35
Mojokerto 23.12 23.18 Surabaya Gubeng 18.00 18.35
Surabaya Gubeng 23.54 00.25 Mojokerto 19.12 19.15
Sidoarjo 00.48 00.51 Jombang 19.37 19.41
Bangil 01.15 01.18 Kertosono 19.57 20.20
Pasuruan 01.35 01.37 Nganjuk 20.39 20.41
Probolinggo 02.23 02.33 Madiun 21.20 21.33
Klakah 03.09 03.11 Ngawi 21.56 21.58
Tanggul 03.42 03.44 Solo Balapan 23.00 23.08
Rambipuji 04.04 04.06 Klatén 23.33 23.35
Jember 04.18 04.28 Yogyakarta 23.59 00.13
Kalisat 04.47 04.49 Kutoarjo 01.05 01.09
Kalibaru 05.37 05.39 Kebumén 01.45 01.54
Kalisetail 05.57 06.01 Gombong 02.12 02.20
Temuguruh 06.11 06.13 Sumpiuh 02.36 02.38
Rogojampi 06.25 06.27 Kroya 02.50 03.15
Banyuwangi Kota 06.39 06.47 Maos 03.29 03.32
Ketapang 07.00 - Cilacap 03.57 -

Insidén[édit | édit sumber]

Dina tanggal 5 Nopémber 2019 tabuh 21.52, karéta api Wijayakusuma jurusan Cilacap anjlok nalika badé asup Stasion Magétan.[6] Euweuh korban jiwa jeung luka dina kajadian ieu, 13 karéta api sagala jurusan ngalami katerlambatan di sababaraha stasiun kusabab prosés évakuasi.[7]

Galéri[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs web resmi KAI dan jadwal kereta api tahun 2017

KA Galunggung Nagreg.jpg