Karéta api Wijayakusuma

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Wijayakusuma
Kereta api Wijayakusuma CP-BW.jpg
KA Wijayakusuma di stasion Yogyakarta
Informasi
Sistem Karéta api Jarak Jauh
Kelas Éksekutip-Ékonomi AC Prémium
Status Beroperasi
Lokal Daop 5 Purwokerto
Stasion awal Stasion Cilacap
Stasion ahir Stasion Banyuwangi Baru
Operasi
Dibuka 26 Séptémber 2017
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi V Purwokerto
Karakter Lintas datar jeung pagunungan
Lokomotip CC201, CC203, atawa CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1067 mm
Listrik -
Gancangna operasional 60 - 90 km/jam

Karéta api Wijayakusuma nyaéta karéta api campuran kelas éksekutip jeung ékonomi prémium anu ngalayanan ruteu Cilacap-Banyuwangi liwat jalur kidul (Yogyakarta-Solo-Madiun-Surabaya-Jember). Karéta api ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi V Purwokerto. KA ieu diresmikeun ku Bupati Cilacap Totto Suwarto Pamudji sarta Diréktur Utama PT Kereta Api Indonesia Édi Sukmoro jeung VP Daop 5 Purwokerto (PWT) di Stasion Cilacap di tanggal 26 Séptémber 2017[1].

Sajarah[édit | édit sumber]

PT Kereta Api Indonesia miboga rencana ngahapus kelas bisnis dina layananana, jadi engké ngan aya kelas éksekutip jeung ékonomi. Salasahiji carana nyaéta medalkeun layanan karéta anyar kalawan kelas ékonomi prémium.[2][3]

Karéta api ieu mimitina dioperasikeun minangka kelas ékonomi prémium kalawan jurusan Cilacap-Yogyakarta/Solo.[4] Ngan ti mimiti 1 Séptémber 2018, layanan KA Wijayakusuma dipanjangan nepi ka Banyuwangi ngaliwatan Yogyakarta-Solo-Madiun-Surabaya-Jember, anu kelasna campuran éksekutip jeung ékonomi prémium.[5]

Séké-sélér ngaran[édit | édit sumber]

Ngaran Wijayakusuma asalna ti ngaran kembang Wijayakusuma anu sok aya di daérah Kabupatén Cilacap.

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

Jadwal lalampahan[édit | édit sumber]

Ieu jadwal lalampahan karéta api Wijayakusuma dumasar Gapéka 2017.

Stasion PLB 7092/7093 Stasion PLB 7094/7091
Datang Berangkat Datang Berangkat
Cilacap - 14.10 Banyuwangi Baru - 11.05
Maos 14.35 14.37 Karangasem 11.19 11.28
Kroya 14.51 14.54 Rogojampi 11.40 11.42
Sumpiuh 15.06 15.20 Temuguruh 11.54 11.56
Gombong 15.45 15.47 Kalisetail 12.06 12.08
Karanganyar Ls. 15.55 Kalibaru 12.26 12.28
Kebumén 16.29 16.35 Kalisat 13.13 13.20
Kutoarjo 17.14 17.18 Jember 13.40 13.50
Yogyakarta 18.09 18.16 Rambipuji 14.03 14.05
Solo Balapan 19.05 19.17 Klakah 14.55 14.58
Solo Jebres 19.22 19.28 Probolinggo 15.33 15.41
Sragén 19.58 20.06 Pasuruan 16.37 16.51
Barat 21.09 21.15 Bangil 17.08 17.13
Madiun 21.24 21.31 Sidoarjo 17.36 17.42
Nganjuk 22.10 22.16 Surabaya Gubeng 18.05 18.33
Kertosono 22.34 22.43 Mojokerto 19.09 19.14
Jombang 22.57 23.00 Jombang 19.49 19.55
Mojokerto 23.21 23.24 Kertosono 20.10 20.16
Surabaya Gubeng 23.59 00.30 Nganjuk 20.43 20.49
Sidoarjo 00.53 00.55 Madiun 21.28 21.34
Bangil 01.17 01.21 Barat Ls. 21.43
Pasuruan Ls. 01.38 Sragén 22.30
Probolinggo 02.21 02.29 Solo Jebres 22.48
Klakah 03.04 03.06 Solo Balapan 22.52 23.00
Rambipuji 03.56 03.58 Yogyakarta 23.47 23.57
Jember 04.10 04.20 Kutoarjo 00.49 00.53
Kalisat 04.40 04.43 Kebumén 01.32 01.35
Kalibaru 05.27 05.30 Karanganyar 01.46 01.52
Kalisetail 05.49 05.57 Gombong 02.01 02.24
Temuguruh 06.07 06.10 Sumpiuh 03.02 03.16
Rogojampi 06.22 06.25 Kroya 03.40 03.52
Karangasem 06.38 06.47 Maos 04.14 04.16
Banyuwangi Baru 07.02 - Cilacap 04.42 -

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs web resmi KAI dan jadwal kereta api tahun 2017

KA Galunggung Nagreg.jpg