Kereta Api Indonesia

From Wikipedia
(Redirected from PT Kereta Api Indonesia)
Jump to navigation Jump to search
Logo PT KAI

PT Kereta Api Indonésia (Persero) atawa PT KAI (baheula DKARI, PNKA, PJKA, Perumka, PT KA) nyaéta Badan Usaha Milik Nagara anu ngaoperasikeun karéta api di Indonésia.[1] PT KAI dibagi jadi sababaraha Daop (di pulo Jawa) jeung Divre (di pulo Sumatera).[1] PT KCJ (Kereta Commuter Jabodetabek) misahkeun diri tina PT KAI ti taun 2008 sarta jadi anak PT KAI.[1]

Layanan[edit | edit source]

Karéta api panumpang[edit | edit source]

PT KAI ngaoperasikeun layanan karéta api panumpang nu dibagi jadi sababaraha kelas, nyaéta:[2]

Karéta api barang[edit | edit source]

PT KAI ogé ngaoperasikeun sababaraha karéta barang, saperti Antaboga, Angkutan semén, Batu bara rangkéan panjang (babaranjang), Batu bara rangkéan péndék (babarandek), sarta One Night Service (ONS).[2]

Daptar Daop jeung Divre[edit | edit source]

Daérah Operasi (Daop)[edit | edit source]

Divisi Regional (Divre)[edit | edit source]

Rujukan[edit | edit source]

  1. a b c d e Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (id) diakses tanggal 31 Januari 2016
  2. a b Berita Satu:Hanya tingkatkan pelayanan bisnis, PT KAI tumbuh 24 persen (id) diakses tanggal 31 Januari 2016

Tumbu kaluar[edit | edit source]

(id)Situs resmi PT Kereta Api Indonesia


KA Galunggung Nagreg.jpg