Kereta Api Indonesia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti PT Kereta Api Indonesia)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo PT KAI

PT Kereta Api Indonésia (Persero) atawa PT KAI (baheula DKARI, PNKA, PJKA, Perumka, PT KA) nyaéta Badan Usaha Milik Nagara anu ngaoperasikeun karéta api di Indonésia.[1] PT KAI dibagi jadi sababaraha Daop (di pulo Jawa) jeung Divre (di pulo Sumatera).[1] PT KCJ (Kereta Commuter Jabodetabek) misahkeun diri tina PT KAI ti taun 2008 sarta jadi anak PT KAI.[1]

Layanan[édit | édit sumber]

Karéta api panumpang[édit | édit sumber]

PT KAI ngaoperasikeun layanan karéta api panumpang nu dibagi jadi sababaraha kelas, nyaéta:[2]

Karéta api barang[édit | édit sumber]

PT KAI ogé ngaoperasikeun sababaraha karéta barang, saperti Antaboga, Angkutan semén, Batu bara rangkéan panjang (babaranjang), Batu bara rangkéan péndék (babarandek), sarta One Night Service (ONS).[2]

Daptar Daop jeung Divre[édit | édit sumber]

Daérah Operasi (Daop)[édit | édit sumber]

Divisi Regional (Divre)[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (id) diakses tanggal 31 Januari 2016
  2. a b Berita Satu:Hanya tingkatkan pelayanan bisnis, PT KAI tumbuh 24 persen (id) diakses tanggal 31 Januari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id)Situs resmi PT Kereta Api Indonesia


KA Galunggung Nagreg.jpg