Daérah Operasi V Purwokerto

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi V Purwokerto
Logo PT KAI (Persero).svg
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi V Purwokerto
Kantor Daop/Divre
Provinsi Jawa Tengah
Kabupatén Banyumas
Kacamatan Purwokerto Barat
Kalurahan Kober
Alamat Jalan Jenderal Soedirman 209
Informasi séjén
Singgetan Daop/Divre PWT
Stasion pangluhurna +328 m (Patuguran)
Layanan Tingali di handap
Karakteristik jalur Lintas pagunungan
Wates kacepatan tertinggi nu diijinkeun 60-90 km/jam

Daérah Operasi V Purwokerto atawa Daop 5 Purwokerto atawa Daop V PWT nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngacakup wilayah Jawa Tengah bagian kulon.[1][2]

Daérah Operasi V Purwokerto boga babaraha stasion gedé, di antarana Stasion Purwokerto, Stasion Kutoarjo, Stasion Kroya, Stasion Cilacap, jeung Stasion Karanganyar.[1] Gudang karéta api aya di Stasion Purwokerto, sedengkeun dipo lokomotip teu jauh ti Stasion Purwokerto.[1]

Anu jadi khas ti Daop ieu nyaéta disetélna lagu berjudul Di Tepinya Sungai Serayu di babaraha stasion setiap KA nepi jeung indit.[3]

Karéta Api[édit | édit sumber]

Karéta api anu dioperasikeun ku daop 5 Purwokerto di antarana:[1]

Daptar jalur karéta api[édit | édit sumber]

Beroperasi[édit | édit sumber]

Teu beroperasi[édit | édit sumber]

Daptar dipo di daop 4[édit | édit sumber]

  1. Dipo lokomotip Purwokerto
  2. Dipo lokomotip Kutoarjo
  3. Dipo lokomotip Cilacap
  4. Dipo lokomotip Kroya[1]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Kereta Api Indonesia

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (id) diakses tanggal 9 Maret 2016
  2. Majalah KA Edisi Mei 2014
  3. Majalah KA Edisi Juli 2014


KA Galunggung Nagreg.jpg